Zlín: Město zásadně navýšilo finanční podporu sportu

22.03.2024 19:26 | Tisková zpráva

Statutární město Zlín pokračuje v intenzivní podpoře sportu. Uvolněné finance jsou letos rekordní a cílí na všechny věkové kategorie. Novinkou je podpora aktivních seniorů formou speciální dotace pro spolky. Zastupitelé města navíc ve čtvrtek 21. března rozhodli, že Fond mládeže a tělovýchovy bude letos hospodařit s částkou 55 592 827 korun.

Zlín: Město zásadně navýšilo finanční podporu sportu
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Pro letošní rok jsme zásadně navýšili finanční podporu sportu na 60 milionů korun a dalšími více než 20 miliony podporujeme profesionální kluby. Zároveň jsme, rovněž od letoška, upravili dotace na sportovní činnost spolků. Tato podpora je nově sjednocena do jednoho dotačního titulu, takže všichni mají stejné podmínky,“ uvedl primátor Jiří Korec.

Dalším významným krokem, který se podařilo uskutečnit, je loňský vznik Dohody o koncepci rozvoje sportu ve Zlíně. Statutární město Zlín, spolek Sportovní kluby Zlín a městská společnost STEZA Zlín uzavřely smluvní dohodu, v níž se zavazují k převedení sportovišť SK Zlín do vlastnictví města Zlína, které do nich v budoucích letech zainvestuje 20 milionů korun.

„Sportovní kluby Zlín nejsou kvůli zvýšení provozních nákladů a snížení dotačních příjmů už nadále schopny dlouhodobě a efektivně spravovat sportoviště a financovat jejich rozvoj,“ zdůvodnil primátor Jiří Korec.

Náměstkyně primátora pro oblast sportu Jana Bazelová doplnila, že profesionální i amatérský sport se významnou měrou podílí na budování dobrého jména statutárního města. „Výsledky profesionálních sportovců a týmů mají vliv na obyvatele, kteří v hojném počtu navštěvují městská sportoviště. Že je sport důležitou součástí volnočasového vyžití zlínských obyvatel, to se nedávno potvrdilo také v rámci veřejného průzkumu,“ uvedla Jana Bazelová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…