Zlín: Na Dušičky bude vše připraveno

01.10.2018 17:32

Vše bude připraveno k důstojnému připomenutí si Památky zesnulých nebo-li Dušiček. Takový je vzkaz z městské společnosti Pohřebnictví Zlín. Hřbitovy projdou důkladným úklidem, připraveny budou vzpomínkové akce a dojde k rozšíření služeb, takže pozůstalí či rodinní příslušníci dostanou k dispozici stoprocentní servis.

Zlín: Na Dušičky bude vše připraveno
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Pohřebnictví Zlín se stará o hřbitovy na území krajského města. Na všech provedou jeho pracovníci velký úklid a také ještě naposledy v tomto roce posekají trávu. Záměrem je, aby hřbitovy byly připraveny na velký nápor návštěvníků už poslední říjnový víkend. Samotné Dušičky připadají na 2. listopad, což je v tomto roce pátek.

Největším hřbitovem ve správě městského pohřebnictví je Lesní hřbitov, místo s jedinečnou atmosférou, kterou návštěvníci vyhledávají i za účelem nalezení klidu a duševní rovnováhy. „Jak už jeho název napovídá, na ploše tohoto hřbitova je hodně stromů, roste zde dva tisíce vzrostlých, především listnatých dřevin. V říjnu a listopadu z nich hodně padá listí a přes veškerou naši snahu se objevuje i na hřbitovních cestách. Prosíme proto návštěvníky o určitou shovívavost a pochopení. A ujišťujeme je, jde vždy o záležitost dočasnou,“ sdělil Milan Macura, ředitel městské společnosti Pohřebnictví Zlín.

Na Lesním hřbitově bude v období Dušiček otevřena prodejna s řezanými květinami a svíčkami, její provozní doba bude rozšířena. Bližší informace se zájemci dozvědí ZDE a ve vitrínce u kostela sv. Filipa a Jakuba.

I pro letošní Památku zesnulých připravuje Pohřebnictví Zlín pietní vzpomínkové akce, známé také jako tryzny. Jedna se uskuteční na vsypové loučce hřbitova v Malenovicích, druhá na Lesním hřbitově, termíny a další informace budou zveřejněny ZDE.

Dopravní podnik posílí autobusové linky

Při přípravách na Dušičky spolupracuje pohřebnictví se zlínskými strážníky a Policií ČR, především kvůli zajištění plynulé dopravy ke hřbitovům. Zároveň návštěvníkům doporučuje, aby, pokud to bude možné, nechali svá auta doma a cestovali městskou hromadnou dopravou. DSZO posílí v dušičkovém období autobusové linky, aktuální informace budou k nalezení ZDE.

Pohřebnictví Zlín se snaží neustále vylepšovat své služby a vzhled hřbitovů, o které se stará. S velkým úspěchem otevřelo v roce 2016 pobočku v centru Zlína, nachází se na ulici Dlouhá. V jejích příjemných prostorách lze vyřídit civilní i církevní pohřeb, k výběru je široký sortiment rakví, stejně jako květinové dary. Pro obřady ve smuteční síni krematoria ve Zlíně lze objednat zápůjční věnce. Využít lze i možnosti zpracování a tisku parte, pohřebnictví v případě zájmu zajistí také předání dokladů příslušné úmrtní matrice.

Vzhled a funkčnost hřbitovů, o které se městská společnost stará, se průběžně vylepšují. Podařilo se například opravit přístupový chodník, po kterém se návštěvníci Lesního hřbitova dostanou z přilehlého parkoviště k centrální komunikaci. Opraveny byly i komunikace na malenovickém hřbitově. Obřadní síň má novou klimatizaci a v srpnu zde byla osazena velkoplošná obrazovka pro promítání fotografií a krátkých snímků. Postavená byla druhá etapa kolumbária na Lesním hřbitově, takže čelní vstup na hřbitov je v duchu baťovy architektury z červených cihel. Letošní rok je pro Pohřebnictví Zlín významný i v tom, že krematorium bylo uvedeno do provozu přesně před 40 roky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…