Zlín: Na náměstí Práce bylo vysazeno 28 lip. Vytvoří připomínku na výročí vzniku Československa

20.10.2018 19:03

V neděli 28. října bude ve Zlíně stále převládat trikolora, nicméně tentokrát v místě pod IH Moskva, kde bude v 10 hodin odhalen park z dvaceti osmi lip.

Zlín: Na náměstí Práce bylo vysazeno 28 lip. Vytvoří připomínku na výročí vzniku Československa
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Tyto stromy, vysázené v pravidelném rastru čtyř řad po sedmi kusech, budou pravidelně tvarovány do střihu bosket a nabídnou místo k odpočinku v centru města s výhledem na Zlín. Technicky náročná výsadba se i za pomoci jeřábu uskutečnila 18. října.

"Původně jsme uvažovali o tom, že vysadíme sto lip, ale tak velký prostor bychom jen těžko hledali. Navíc číslo 28 má také svou jasnou symboliku, protože 28. října vzniklo Československo,“ vysvětlil Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro oblast životního prostředí.

Nová podoba tohoto prostranství lidem poskytne odpočinkový prostor s lavičkami. V novém mlatovém povrchu budou navíc zabudovaná svítidla, díky kterým místo vynikne i ve tmě. Práce na úpravě plochy vyjdou na 3,5 milionu korun. Mimo úpravu zeleně se chystají i další práce, půjde především o rekonstrukci chodníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…