Zlín: Na rekonstrukci Prioru navázala přeměna prostoru mezi kinem, Priorem a Moskvou

11.09.2018 14:34

Významnou proměnou prochází veřejný prostor mezi rekonstruovaným obchodním domem Prior, Velkým kinem a hotelem Moskva. Úpravami prochází parkoviště před obchodním domem, prostranství před hotelem Moskva a přilehlé komunikace pro pěší. V rámci oslav výročí vzniku Československa zde bude také vysazeno 28 lip, které vytvoří takzvaný bosket – útvar, kdy jsou dřeviny pěstované tak, že se vzájemně propojí větvemi.

Zlín: Na rekonstrukci Prioru navázala přeměna prostoru mezi kinem, Priorem a Moskvou
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Původně jsme uvažovali o tom, že vysadíme sto lip, ale tak velký prostor bychom jen těžko hledali. Navíc číslo 28 má také svou jasnou symboliku, protože 28. října vzniklo Československo,“ vysvětlil Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro oblast životního prostředí.

Nová podoba tohoto prostranství lidem poskytne odpočinkový prostor s lavičkami. V novém mlatovém povrchu budou navíc zabudovaná svítidla, díky kterým místo vynikne i ve tmě. Práce na úpravě plochy vyjdou na 3,5 milionu korun.

Mimo úpravu zeleně se chystají i další práce, půjde především o rekonstrukci chodníků. Úpravy se dočká i samotné parkoviště pod rekonstruovaným obchodním domem Prior. Chystá se výměna povrchů a změna rozmístění parkovacích stání.

Plocha bude nadále využívána pro parkování, počet stání zůstane podobný jako dřív. Zřetelněji vymezený bude prostor pro chodce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…