Zlín: Nový územní plán je přijatý

18.12.2011 12:38

Město Zlín má nový územní plán. Jeho přijetí odsouhlasili zastupitelé na svém jednání 15. prosince. Nový dokument začne platit v roce 2012 a nahradí předchozí územní plán, který platil od roku 1998.

Zlín: Nový územní plán je přijatý
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Přijetí nového územního plánu je pro Zlín zásadní zprávou, dokument může přispět k jeho dalšímu rozvoji. Mezi nejpodstatnější věci, které obsahuje, je například trasa cesty na pravém břehu Dřevnice, která v případě realizace může odvést tisíce aut z centra města. Důležité je také vyčlenění 170 hektarů ploch určených k bydlení. Nachází se například v Klečůvce, Štípě, Prštném nebo Lužkovicích.

Významným záměrem, který se díky přijetí nového územního plánu posunul blíže k možné realizaci, je projekt rozšíření sportovního a rekreačního areálu nad bývalým památníkem Tomáše Bati. Investor zde chce postavit na kopci Barabáš 700 metrů dlouhou sjezdovku s čtyřsedačkovou lanovkou.

Tvorba nového územního plánu trvala pět let. Magistrát se během této doby zabýval cca 450 námitkami od 360 subjektů. Vyhověl 253 námitkám, zejména k dopravnímu řešení. Veřejnost se mohla k návrhu územního plánu vyjádřit i během dvou veřejných projednání, která se uskutečnila v průběhu letošního roku.

Pořízení nového územního plánu stálo magistrát celkem 12 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…