Zlín: Parkoviště na Jižních Svazích je otevřeno veřejnosti

25.02.2021 21:23

S ohledem na velký nedostatek parkovacích míst na sídlišti Jižní Svahy se v prostoru bývalého staveniště „torzo“ vybudovalo parkoviště, kterým město chce aktivně pomoci řešit nedostatek těchto míst.

Zlín: Parkoviště na Jižních Svazích je otevřeno veřejnosti
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Chtěl bych se občanům omluvit, že se parkoviště nepodařilo otevřít dříve, ještě před zimním obdobím. Dřívější otevření nebylo možné z legislativních důvodů. Během stavby se projevilo několik problémů, kdy musel být projekt upraven, a to během stavby,“ uvedl Michal Čížek, radní pro oblast dopravy.

Nájezd na parkoviště je vybudován z ulice Okružní. Pro umožnění bezpečného přecházení chodců přes silnici byl vybudován nový přechod pro chodce včetně ochranného dopravního ostrůvku a jeho přisvětlení. V návaznosti na přechod pro chodce se doplňují dva úseky přístupových chodníků, které vedou ze sídliště na ulici Okružní na parkoviště. Součástí stavby je i výsadba zeleně a osvětlení. Parkoviště má celkovou kapacitu 70 vozidel a parkovat zde mohou nejen osobní vozidla, ale mimo jiné i dodávková vozidla, pro které zde město vybudovalo přibližně 20 míst.

Parkoviště na Jižních Svazích na místě bývalého torza je tedy veřejnosti zpřístupněno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…