Zlín: Předprodejna jízdenek se dokončuje, trávník čeká dosetí

17.03.2015 13:01

Už jen několik měsíců zbývá do otevření nové budovy Předprodeje jízdenek Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice, která se nachází v parku Komenského.

Zlín: Předprodejna jízdenek se dokončuje, trávník čeká dosetí
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Nová předprodejna nabídne zákazníkům i personálu výrazně větší komfort než budova původní. Má dvě patra, z nichž jedno se nachází v podzemí a jsou zde šatny, WC a další zázemí pro personál. „Nadzemní patro je určené výhradně pro koupi jízdenek. Lidé si pro ně začnou chodit do vnitřních prostor a nebudou nákup realizovat venku, jak tomu bylo dosud,“ konstatoval radní Josef Novák, do jeho kompetencí patří doprava.

Budova pro předprodej jízdenek je součástí nově vybudovaného parku. Její vzhled je proto přizpůsoben dalším objektům v tomto prostoru, využit byl tedy například pohledový beton. Cena za výstavbu dosáhla výše 6,5 milionu korun bez DPH.

Na jaře začne také rekonstrukce části trávníku v parku Komenského a to v místě, kde jej loni poškodil přívalový déšť, dříve, než stačil zakořenit. „Trávník necháme dosít, dojde také k odstranění erozních rýh po tekoucí vodě. Následně bude trávník potřebovat ještě tři měsíce k tomu, aby se dobře uchytil,“ sdělil náměstek primátora Bedřich Landsfeld, který má na starosti životní prostředí.

Rekonstrukci trávníku v parku Komenského město nebude platit, uplatnilo totiž reklamaci u firmy,která trávník zakládala.

Park Komenského prošel loni zásadní proměnou. Bylo zde vysázeno 296 nových stromů, z nichž většina je umístěna do elegantních tvarovaných stěn. Je zde také 3 984 keřů a 11 434 trvalek.

V parku jsou nové chodníky, dětské atrakce, hudební altán, přilehlá ulice Školní se proměnila v první zlínský ryze pěší bulvár, novému účelu slouží budova bývalé knihovny. Ta se proměnila v Zlínský klub 204, který slouží rodičům s dětmi, seniorům a také třeba kulturním organizacím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

13:05 Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

V souvislosti s novou legislativou, a s tím souvisejícím nárůstem zaměstnanců městského úřadu, je tř…