Zlín: Přijeďte na Dny Saska, zaznělo pozvání

16.03.2015 9:59

Chystané Dny Saska, to bylo hlavní téma dnešního setkání hostů z německého partnerského města Limbach-Oberfrohna a představitelů města Zlína, které proběhlo na radnici.

Zlín: Přijeďte na Dny Saska, zaznělo pozvání
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Dny Saska, které jsou kulturní a společenskou připomínkou sjednocení Německa, se příští rok v září uskuteční už po pětadvacáté. Za pořadatele bylo vybráno právě město Limbach- Oberfrohna. „Je to velké vyznamenání, zájemců bylo hodně. Dny Saska jsou významnou akcí, kterou například loni v Grosenheimu navštívilo 263 tisíc lidí. Jen průvod měl čtyři tisícovky účastníků,“ prozradil Hans-Christian Rickauer, primátor Limbachu- Oberfrohny. „Pozvání nás potěšilo a určitě zvážíme možnosti, jak bychom chystaný program mohli obohatit,“ prohlásil náměstek zlínského primátora Dalibor Stříbný, který společně s náměstkyní primátora Kateřinou Francovou delegaci z německého partnerského města na radnici přivítal.

Limbach-Oberfrohna je saské město s 25 tisíci obyvateli, od Zlína je vzdálené cca 500 kilometrů. Partnerské vztahy mezi oběma městy byly navázány už v roce 1965, k podpisu smlouvy došlo v roce 1998.

V Limbachu-Oberfrohně je zoologická zahrada, ve které je možné vidět zhruba 280 zvířat 75 živočišných druhů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…