Zlín: Primátor Adámek pomůže s řešením problémů nemocnice

20.04.2011 18:24

Primátor Miroslav Adámek pomůže s řešením problémů Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Přestože město není vlastníkem tohoto zdravotnického zařízení a ani v něm nemá majetkový podíl, může podle něj výrazně pomoci se jeho stabilizací.

Zlín: Primátor Adámek pomůže s řešením problémů nemocnice

"Baťovu nemocnici zřizuje kraj. Nachází se ale na území našeho města a léčí se v ní tisíce obyvatel Zlína. Je proto nutné, abychom se o situaci v ní zajímali a pomohli s řešením problémů, které dlouhodobě má," sdělil primátor.

Adámek pracoval před příchodem na radnici 22 let jako chirurg, s oblastí zdravotnictví je tak detailně obeznámen. Určitou výhodu při hledání východisek vidí i v tom, že současný ministr tohoto resortu Leoš Heger, který je také bývalý lékař. "Věřím proto, že budu moci na pana ministra obrátit a že se nám pokusí pomoci," konstatoval Adámek.

Osobní zapojení primátora do řešení problémů ve zlínské nemocnici uvítal poslanec a člen zastupitelstva Zlínského kraje Petr Gazdík i ředitel tohoto zdravotnického zařízení Bohuslav Škubal. "Pan primátor je lékař, takže prostředí zdravotnictví jako jeden z mála politiků zná. Ví tak například, jak fungují vztahy mezi nemocnicemi a pojišťovnami, má i přehled o tom, jak tahle zdravotnická zařízení fungují," upozornil Gazdík. "Vítáme každého, kdo chce řešit ekonomické problémy zlínské nemocnice. S panem primátorem jsme už měli několik setkání," konstatoval ředitel KNTB Škubal.

Krajská nemocnice T. Bati je největším zdravotnickým zařízením ve Zlínském kraji a řadí se mezi deset největších v České republice. Od roku 2006 je akciovou společností, jediným akcionářem je Zlínský kraj. V nemocnici pracuje 2 172 zaměstnanců, z nichž je 256 lékařů a 969 zdravotnických pracovníků. Ročně je v ní hospitalizováno přes 40 tisíc pacientů. V posledních letech KNTB tíží dluhy ve řádu stovek milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…