Zlín: Rekonstruované tržiště se otevře pro průchod chodců, zkušební prodej bude zahájen příští rok

09.12.2022 15:47 | Tisková zpráva

Do konce tohoto roku bude dokončena kolaudace Tržiště pod Kaštany. Už v první polovině prosince bude umožněn prostorem tržiště průchod chodců.

Zlín: Rekonstruované tržiště se otevře pro průchod chodců, zkušební prodej bude zahájen příští rok
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

V lednu a únoru se pak uskuteční zkušební provoz. Zahájení plnohodnotné prodejní sezóny je plánováno na přelom března a dubna příštího roku.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

„Vzhledem ke skutečnosti, že leden a únor je z hlediska prodejů pro trhovce velmi slabý, rádi bychom využili těchto měsíců k otestování provozu nového tržiště v praxi. Počítáme i se zvýhodněnými podmínkami pro prodejce. Oficiální zahájení sezony na přelomu března a dubna pak bude ve slavnostním duchu, chtěli bychom tak zahajovat každou prodejní sezónu,“ uvedl primátor Jiří Korec.

V případě zájmu mohou prodejci kontaktovat správkyni tržiště na kontaktu: trziste@zlin.eu nebo na telefonním čísle 577630411. „V lednu a únoru bude prostor pro vyřešení provozních nedostatků, pokud by se objevily. Máme za cíl, aby tržiště bylo na hlavní sezónu co nejlépe funkční. V každém případě jsme rádi, že se už uzavřené průchody přes tržiště konečně zprůchodní,“ doplnil náměstek primátora pro majetek a rozvojové plochy, Pavel Brada.

Na více než 900 metrech čtverečních plochy bude k dispozici celkem 63 míst prodejních míst a další až 30 míst v případě rozšíření tržiště směrem k náměstí U prodejních míst budou i přípojky elektrické energie. Poté, až bude zahájena plná sezéóna, budou prodejci moci nabízet i potraviny náročné na teplotu skladování jako sýry či uzeniny, farmářské produkty i občerstvení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …