Zlín: Součástí revitalizovaného tržiště Pod Kaštany bude i městská studna

05.11.2020 19:53

Souběžně s revitalizací tržiště Pod Kaštany bude uvedena do provozu i vrtaná studna v přilehlém sadu Svobody.

Zlín: Součástí revitalizovaného tržiště Pod Kaštany bude i městská studna
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Zhotovením studny včetně vodovodu chce město coby stavitel zajistit zázemí užitkové vody pro potřeby tržiště, které tady doposud chybělo. Zdroj užitkové vody ale plánuje využívat i pro další účely.

„Naším záměrem je využití vrtu jako zdroje užitkové vody pro veřejné WC, coby užitkový rozvod vody po nově plánovaném tržišti a rovněž pro odběry vody na zalévání zeleně v centru města. Studna bude moci sloužit i pro budoucí závlahu sadu Svobody po jeho rekonstrukci,“ uvedl primátor města Zlína Jiří Korec.

Potřebné kroky ke stavebnímu záměru Studna v sadu Svobody město uskutečnilo už vloni. Byl proveden průzkumný jímací hydrogeologický vrt do hloubky 89 m a k ověření potenciální vydatnosti byla provedena čerpací zkouška.

„Na základě výsledků čerpacích zkoušek byl průzkumný vrt vyhodnocen jako vhodný pro vodárenské využití. Následovala příprava projektu stavby a nyní podnikáme kroky ke splnění legislativních požadavků pro územní rozhodnutí a stavební povolení. Stavbu vlastní studny chceme realizovat současně s revitalizací městského tržiště Pod Kaštany v příštím roce,“ dodal Jiří Korec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob