Zlín: Soutěž Do práce na kole vyhlásila „Zářijovou výzvu“

08.09.2018 20:06

Stovky lidí dojížděly v květnu ve Zlíně a Otrokovicích do práce na kole, koloběžce či se přesunovaly pěšky. To vše v rámci soutěže a kampaně s názvem Do práce na kole. Cílem této kampaně bylo a je motivovat co nejvíce lidí, aby jako dopravní prostředek po městě použili kolo, či jakoukoli bezmotorovou formu dopravy včetně běhu a chůze. Nyní organizátoři připravili i podzimní část soutěže, takzvanou zářijovou výzvu.

Zlín: Soutěž Do práce na kole vyhlásila „Zářijovou výzvu“
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Když lidé přestanou denně jezdit autem, zlepší tak nejen svou kondici, náladu a možná i vztahy s kolegy, ale přispějí i k čistšímu ovzduší a celkově příjemnějšímu a bezpečnějšímu městu,“ říká Jana Vybíralová, koordinátorka soutěže pro Zlín a Otrokovice.

Letos se v rámci Evropského týdne mobility uskuteční od 16. do 22. září již druhý ročník Zářijové výzvy Do práce na kole. Zářijová výzva je zkrácenou verzí květnové „hlavní“ soutěže. Je určena pouze pro jednotlivce (nikoliv týmy), kteří své výkony poměří pouze v jedné soutěžní kategorii – pravidelnosti jednotlivců. Přihlásit se můžete ZDE.

Zářijové výzvy se může zúčastnit kdokoliv a zdarma, bez účastnického poplatku. Do práce na kole nebo pěšky dojíždělo v květnu i několik desítek zaměstnanců magistrátu a přidružených organizací. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…