Zlín: U tržiště dojde k obnově stromořadí

01.03.2020 12:33

Zvýšení bezpečnosti chodců a posádek projíždějících automobilů v blízkosti Tržiště pod kaštany. To je důvod, proč nechalo město zredukovat stromořadí, které prostor mezi tržištěm a silnicí I/49 protíná.

Zlín: U tržiště dojde k obnově stromořadí
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Město bylo nuceno přistoupit ke kácení lip zejména z důvodu jejich výrazně snížené vitality a prosychání korun. U těchto odhadem šedesátiletých stromů docházelo k častému lámání větví, které padaly na frekventovanou plochu a stávaly se nebezpečnými,“ vysvětlil vedoucí Odboru městské zeleně Magistrátu města Zlína Ivo Divoký.

Kácení se v těchto dnech týká 5 kusů lip, které ale budou v blízké budoucnosti, v rámci připravované rekonstrukce Tržiště pod kaštany, nahrazeny novou výsadbou.

„V rámci projektu rekonstrukce tržiště se počítá s obnovou stromořadí, konkrétně bude vysazeno 16 kusů lip velkolistých. Vysázené lípy budou mít obvod kmene 25–30 cm, což je dvojnásobný obvod oproti běžným výsadbám,“ doplnil Ivo Divoký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.