Zlín: V karanténě jsou takřka dvě stovky dětí

10.03.2020 7:33

Z důvodu předběžné opatrnosti byly v pondělí 9. března uzavřeny zlínské základní školy. Příčinou byly končící jarní prázdniny a důvodné podezření, že se bude řada rodin vracet ze zahraniční dovolené, a to i z rizikové Itálie.

Zlín: V karanténě jsou takřka dvě stovky dětí
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Během pondělí tak ředitelé škol ověřili počty žáků a zaměstnanců, kterých se týká opatření vyhlášené karantény. V domácí karanténě tak příštích 14 dní zůstane 193 žáků a 28 zaměstnanců školských zařízení zřizovaných městem. U Základních škol jde o 172 dětí a 23 učitelů, u mateřských škol o 21 dětí a 5 učitelů. Od úterý 10. března jsou školy opět otevřeny.

„Školy využily pondělní ředitelské volno nejen k prověření počtu žáků a zaměstnanců, kterých se karanténa týká, ale přijaly také řadu dalších opatření. Dezinfikovaly se prostory, učivo žákům bude zveřejněno prostřednictvím informačního systému školy,“ uvedl Tomáš Melzer, mluvčí zlínského magistrátu.

Kromě toho jsou žáci poučeni o hygieně, používají se vlastní ručníky, papírové kapesníky, utěrky, používají se mýdla s dezinfekcí a často se větrá.

„Omezeny jsou akce mimo školu. Zrušeny jsou také školou organizované kroužky, doučování dětí, zamezuje se vstupu cizích osob do škol. V případě onemocnění dítěte v průběhu vyučování budou ihned předávány informace rodičům,“ vyjmenoval další přijatá opatření Tomáš Melzer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …