Zlín: V sídlištní lokalitě Padělky probíhá rekonstrukce parkoviště

24.05.2020 7:34

Součástí je dokončení propojovací stezky pro pěší a cyklisty.

Zlín: V sídlištní lokalitě Padělky probíhá rekonstrukce parkoviště
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Pro obyvatele sídliště na ulici Padělky IV se v letošním roce provádí rekonstrukce starého, nevyhovujícího parkoviště. Účelem je obnova konstrukce zpevněných ploch a zvětšení parkovacích míst i navýšení jejich počtu. Parkovací místa byla navržená v nové konstrukci z betonové zámkové dlažby. Součástí stavebních prací je i výstavba ploch pro odpadové kontejnery.

„Celkový počet stání, které nyní rekonstruujeme, je 44 míst. Tři z nich budou vymezená pro osoby s omezenou schopností pohybu,“ sděluje radní pro dopravu Michal Čížek.

Pro rekonstrukci bylo nutné provést kácení stromů, které se nacházely v blízkosti zpevněných ploch a svým umístěním zasahovaly do stavby. Ve spolupráci s odbory městskou zelení a životním prostředím byl upřesněn počet stromů nutných pro vykácení a zároveň určen počet stromů jako náhradní výsadba.

Během této stavby jsou prováděny také práce na dobudování propojovací stezky pro pěší a cyklisty z třídy 2. května na ulici Sokolskou. Město Zlín tak rozběhlo obě stavební práce v lokalitě souběžně.

Realizace stezky navazuje na loňskou výstavbu cyklostezky na třídě 2. května s návazností na cyklostezku podél Dřevnice v délce 103 metrů. Na konci úseku je ukončena před přechodem pro chodce na ulice Sokolská.

Předpokládané dokončení obou staveb je plánováno do konce srpna a odhadovaná cena je cca 4 mil. korun včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…