Zlín: Vozový park DSZO bude omlazen osmi novými autobusy

26.07.2020 21:16

Smlouvu o nákupu osmi nových nízkopodlažních autobusů uzavřela s vítězem sektorové veřejné zakázky Dopravní společnost Zlín - Otrokovice. Vozidla budou do Zlína a Otrokovic dodávána postupně koncem letošního roku a v prvním čtvrtletí roku 2021.

Zlín: Vozový park DSZO bude omlazen osmi novými autobusy
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Nové autobusy potřebujeme k obnově vozového parku. Jde o sedm linkových nízkopodlažních autobusů zn. Urbanway a jednoho autobusu Crossway Low Entry, který bude umožňovat kromě využití v linkovém provozu MHD rovněž výuku autoškoly, tedy vzdělávání uchazečů o získání nebo rozšíření řidičského oprávnění nebo o jiné zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň. Všechna vozidla z této zakázky budou mít délku 12 metrů. Novými autobusy bude ve vozovém parku DSZO nahrazen stejný počet vyřazovaných vozů roku výroby 2000–2004.

Dodavatelem nových autobusů bude firma KAR group, a. s., se sídlem v Ostravě. Vozidla budou mít karoserie od firmy IVECO, výrobcem motorů bude italská firma FPT Industrial. Autobusy budou vybaveny klimatizací kabiny řidiče a prostoru pro cestující. Celková cena zakázky bez DPH činí 47,2 milionu korun. DSZO pořizuje autobusy z vlastních prostředků. Nové autobusy budou dodávány do Zlína v období od prosince 2020 do března 2021. V provozu se budou objevovat na všech autobusových linkách v síti MHD DSZO.

Autobusový vozový park DSZO je v současnosti tvořen 35 linkovými vozy a jedním autobusem pro výuku autoškoly. Z toho sedm autobusů je článkových o délce 18 metrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…