Zlín: Zahájení jarní deratizace města

18.03.2015 18:43

životního prostředí a zemědělství Magistrátu města Zlína oznamuje občanům, že v termínu od 30. března do 28. dubna bude prováděna na území vnitřního města (tj. Příluky až Malenovice) na pozemcích ve vlastnictví města jarní deratizace.

Zlín: Zahájení jarní deratizace města
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Souběžně v návaznosti na povrchovou deratizaci bude prováděna deratizace tepelných kanálů pod městem a rovněž proběhne deratizace velkých areálů a objektů.
V termínu od 26. března. do 15. dubna proběhne kladení nástrah v místních částech (tj. Kostelec, Štípa, Velíková, Lužkovice, Klečůvka, Kudlov, Jaroslavice, Lhotka-Chlum a Salaš). Současně s kontrolou a deratizací veřejných zelených ploch bude probíhat i kladení nástrah v kanalizační síti a budou vyřešeny aktuální požadavky občanů. Celá akce bude prováděna opět zlínskou firmou DERATEX, spol. s r.o.

Při deratizaci bude použito antikoagulantů II. generace. V daném případě biocidní přípravky pod názvem DERALAN G a DERATION ve formě granulí; v místních částech také přípravek HUBEX. Nástrahy budou kladeny dle aktuální potřeby v místech zvýšeného výskytu hlodavců.

Podrobně problematiku deratizace upravuje zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, v platném znění. Z tohoto zákona vyplývá, že při zvýšeném výskytu hlodavců jsou deratizaci podle potřeby povinni zajistit ve svých provozovnách fyzické osoby, které jsou podnikateli, právnické osoby a jde-li o obytné místnosti, pobytové místnosti a nebytové prostory nesloužící k podnikání, mají uvedenou povinnost také vlastníci nemovitostí či společenství vlastníků. U nemovitostí v majetku České republiky se tato povinnost vztahuje na organizační složky státu nebo příspěvkové organizace, kterým přísluší právo s nimi hospodařit.

Hubení hlodavců v objektech a na pozemcích, které nejsou ve vlastnictví města, provádí vlastníci, uživatelé nebo provozovatelé těchto objektů na své vlastní náklady. Každý z občanů či firem má možnost využít pro deratizační zásah na svém majetku odbornou firmu zabývající se prováděním deratizace v souladu s výše uvedeným zákonem.

Magistrát města Zlína vyzývá občany ke spolupráci, zejména při vyhledávání ohnisek výskytu hlodavců.

Se svými podněty, připomínkami či dotazy se mohou obracet přímo na pracovníky pověřené firmy DERATEX, spol. s r.o. Zlín,  na telefonní číslo:  577 431 128,
popř. na mobil: 603 480 024 či na Odbor ŽPaZ MMZ, Ing. Michenkovou,  telefonický kontakt:  577 630  925.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…