Znojemské historické vinobraní pohledem strážníků

17.09.2018 19:04

Od pátku do neděle řešili znojemští strážníci přes 120 událostí, kupř. ve 13 případech nalezli peněženky s penězi a doklady, přijali několik stížností na rušení nočního klidu, učinili úkony u několika případů napadení a krádeží.

Znojemské historické vinobraní pohledem strážníků
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Hodinu po vyřešení jednoho oznámení o napadení v centru města směřovala hlídka městské policie v pátek večer do hospody na ulici Dr. Milady Horákové. Rozkol mezi zákazníkem a obsluhou spustil spor o účtenku, ve které nebyly rozepsány jednotlivé položky dle představy zákazníka. Údajně se to neobešlo bez facky. Strážníci celou událost zadokumentovali, zjistili svědky a oba muže informovali, aby se dostavili k sepsání zápisu na služebnu, až budou ve střízlivém stavu. Případ bude následně předán přestupkové komisi k dořešení pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

Fyzický konflikt mezi dvěma muži se odehrál i v sobotu odpoledne v centru města. Naštěstí se poblíž nacházela hlídka městské policie, takže se situace uklidnila. Oba muži se nechali ošetřit v blízkém vozidle zdravotnické záchranné služby, jeden z nic měl krvavé zranění. Po zjištění některých skutečností si případ převzala Policie ČR k dořešení.

V tom množství návštěvníků vinobraní není divu, že se dospělým v sobotu odpoledne ztratila trojice dětí. Na náměstí Svobody se tetě ztratil dvouapůlletý chlapec, ale po chvíli se jej podařilo nalézt. Na služebně městské policie si svou dceru, která se ztratila v chudinské čtvrti, kde ji našla starostlivá paní, vyzvedl její otec. Ztraceného chlapce z Masarykova náměstí si na služebně vyzvedla jeho matka. V noci na sobotu jsme přijali žádost o pomoc od dvou žen, které uvedly, že byly okradeny. Když šly na náměstí Komenského na kolotoče, požádaly obsluhu o hlídaní kabelky. Po vrácení kabelky zjistily, že jim chybí peníze i doklady. Strážníci zajistili dotyčného hlídače kabelky, který krádež popřel.

V noci na neděli jsme přijali žádost o příjezd strážníků na Pontassievskou ulici. Muž nás přivolal z toho důvodu, že na jiné osobě uviděl sako v hodnotě patnáct tisíc korun šité na míru, které mu bylo odcizeno v pátek. Tato osoba, která se pokusila utéci, uvedla, že sako koupila za několik stokorun na znojemském nádraží. Oba případy si z důvodu podezření ze spáchání trestného činu převzala Policie ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…