Znojmo: 38 vín ročníku 2021 na festivalu 7. května

07.04.2022 10:11 | Tisková zpráva

Nová vína originální certifikace úspěšně zatřídilo VOC Znojmo, které letos vstupuje již do 14. ročníku.

Znojmo: 38 vín ročníku 2021 na festivalu 7. května
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Patří k průkopníkům apelačního systému v České republice a vína znojemských vinařů s označením VOC se řadí mezi vína prestižní. Odborná komise tentokrát zatřídila 38 vzorků z 44 přihlášených, u kterých vedle kvality hodnotila zejména typičnost místních odrůd.

„Loňský ročník dává vyniknout ryzlinkům. Můžeme se těšit na medové, meruňkové, pomerančové tóny s výraznou mineralitou a očekávejme obrovský potenciál k zrání na lahvi. Sauvignony nezklamou vůní broskvovou, černorybízovou až tropickou. Veltlíny pak potvrdí svou stále rostoucí oblibu, jejich mandlovost a muškátovost potěší nejednoho znalce a milovníka vína,“ přibližuje František Koudela, předseda VOC Znojmo.

Pro vinaře je označení VOC Znojmo velmi exkluzivní, svá vína proto pečlivě připravují. Nejvíce nově certifikovaných vín je odrůdy Sauvignonu (18), následuje Veltlínské zelené (12) a Ryzlink rýnský (8). Mezi zatříděnými víny jsou i dvě cuvée.

Lahve s víny VOC Znojmo poznáte podle tradiční kontrolní pásky, garantující původ a výjimečnost vín z vybraných viničních tratí znojemské vinařské podoblasti. „Vinař obdrží pro svá vína přesně tolik pásků, kolik lahví zatříděného vína VOC Znojmo měl v době odběru vzorků vín k zatřídění,“ připomíná Koudela a upřesňuje: „Na identifikační pásce nalezne každý zákazník kód výrobce, číslo šarže, kód rozhodnutí a počet lahví v dané šarži.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…