Znojmo: Automatizované měření rychlosti začalo, úsekové bude spuštěno příští rok

15.12.2019 17:12

Novým úsekovým měřením chce znojemská radnice zklidnit neukázněné řidiče na hlavním tahu do města. Než se podaří úsekové měření v první vytipované lokalitě, v městské části Kasárna, spustit, bude Městská policie měřit tzv. automatizovaně. A to nejen tam.

Znojmo: Automatizované měření rychlosti začalo, úsekové bude spuštěno příští rok
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Bezpečnost je naší absolutní prioritou. Proto jsme v minulých dnech spustili automatizované měření rychlosti v Kasárnách, Načeraticích a na ulici Evropská, abychom zklidnili dopravní situaci v těchto lokalitách a aby řidiči jezdili bezpečně a podle pravidel,“ vysvětluje starosta Jan Grois. Všechny uvedené lokality se nacházejí na hlavních tazích.

Strážníci se v současné době zaměřují hlavně na Kasárna, které jsou na hlavním tahu na Prahu a které radnice vytipovala jako první lokalitu pro úsekové měření rychlosti. Na jeho spuštění intenzivně pracuje. „Než se nám podaří dotáhnout proces do konce a v Kasárnách namontujeme pevné radary pro úsekové měření, budeme neukázněné a nebezpečné řidiče hlídat aspoň takto, tj. bez toho, aniž by strážníci museli auta zastavovat,“ doplňuje starosta Grois.

Městská policie může rychlost měřit na místech schválených dopravní policií. Mobilním radarem měří Městská policie na vybraných místech, nejčastěji v městských částech Znojma, od minulého roku. Díky novému softwaru nyní může měřit automatizovaně. „Postavíme kameru na určené místo, ta následně všechna projíždějící auta eviduje. Pokud jede řidič moc rychle, přestupek si kamera zapamatuje a následně vše přehrajeme do systému. Ten obsluhuje odbor dopravy, který do dvou až tří týdnů pokutu provozovateli vozidla odešle,“ vysvětluje ředitel Městské policie Znojmo Ivan Budín. Strážníci tu ale nestojí celý den, jen několik hodin denně. Celodenní monitorování dopravy bude možné až s pevnými radary.

„Zklidnit dopravu a měřit rychlost, to byl jeden z nejčastějších požadavků obyvatel městských částí. My jsme chtěli dostát slibům, které jsme jim dali, proto jsme s měřením rychlosti začali. Poté, co spustíme úsekové měření v Kasárnách, což by mělo být na přelomu ledna a února, se chceme zaměřit na další lokality. Na ulici Evropskou v Oblekovicích, což je výpadovka na Vídeň, a na průtah Načeraticemi,“ dodává starosta Grois.

Systém automatizovaného měření rychlosti zavedla radnice nově. Proto najdou všichni souhrnné informace k odpovědnosti provozovatele vozidla a nejčastější otázky a odpovědi na webu města na úvodní straně v Praktických odkazech – Měření rychlosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.