Znojmo: Budete mít prvňáka? Zajímavé informace se dozvíte v Rodičovské kavárně

21.01.2019 10:02

K dubnovému zápisu do prvních tříd jsou ze zákona povinné se dostavit všechny děti, které nejpozději k 31. srpnu 2019 dovrší 6 let věku včetně dětí, jejichž rodiče z nejrůznějších důvodů uvažují o odložení školní docházky. Rodiče budoucích prvňáků jsou zváni do Rodičovské kavárny s tématem „Budeme mít prvňáka?“. Setkání proběhne 21. února 2019 v 17 hodin na ZŠ Václavské nám.

Znojmo: Budete mít prvňáka? Zajímavé informace se dozvíte v Rodičovské kavárně
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Setkání je určené především pro rodiče, kteří mají pochybnosti, zda je jejich dítě pro školu dostatečně zralé a připravené, případně na toto téma vedou doma dlouhé debaty s partnery nebo prarodiči. S problematikou školní zralosti seznámí a na případné dotazy budou odpovídat ředitelka PPP, speciální pedagožka Petra Špačková, paní Komůrková a školní psycholožka Eva Kneblová.

Co je to školní nezralost?

Zjednodušeně se dá říci, že mozek dítěte ještě není natolik vyvinutý, aby byl připravený ke strukturované školní práci. Nezralé dítě bývá rychle unavené, nedokáže se soustředit, je roztěkané, nevydrží u jednoho úkolu, nedovede si poradit s neúspěchem.

Krom této vyzrálosti je pak nutné, aby dítě mělo zvládnuté některé základní dovednosti – správně držet tužku, nakreslit podle zadání jednoduchý obrázek, napodobit jednoduché tvary, mít dobrou výslovnost, umět samostatně vyprávět, vytleskat slabiky, určit první případně i poslední hlásku ve slově, najít rozdíly na obrázcích, orientovat se v prostoru, počítat do deseti apod.

Nad odložením školní docházky by se měli rodiče zamyslet, je-li dítě fyzicky slabé, často nemocné. Důvodem ke zvážení odkladu mohou být i probíhající zásadnější změny v rodině (rozpad rodiny, narození sourozence, stěhování apod.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…