Znojmo: Díky e-aukci bude město platit za elektřinu o třetinu méně

30.06.2015 13:09

V roce 2016 bude město Znojmo a jeho příspěvkové organizace platit o 35 % méně za silovou elektřinu než v letošním roce. Díky elektronické aukci na dodávku elektřiny, kterou město vyhlásilo, tak ušetří více než třetinu nákladů na silovou elektřinu, tedy na neregulované části ceny za elektřinu. „Elektronické aukce využíváme již řadu let. Jedná se o účinný a efektivní nástroj, který městu šetří miliony korun. Více než třetinová úspora oproti loňskému roku je naprosto fantastická,“ komentuje výsledky e-aukce starosta Vlastimil Gabrhel.

Znojmo: Díky e-aukci bude město platit za elektřinu o třetinu méně
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Veřejnou zakázku na dodávky elektřiny pro město Znojmo a jeho příspěvkové organizace vyhlásilo město prostřednictvím firmy A-tender s.r.o., která zajišťovala mimo jiné e-aukce na dodávku elektřiny a plynu i pro občany Znojma. Z původní předpokládané hodnoty zakázky ve výši 12,7 milionů korun se podařilo díky transparentní elektronické aukci ušetřit 4,5 milionů korun – konečná vysoutěžená cena je 8,2 milionů korun. Dodavatelem je firma Centropol Energy, a.s. „Používání e-aukcí, tedy jednoho z nejvíce transparentních procesů v rámci nákupu zboží a služeb, se stalo automatickou součástí hospodářské politiky našeho města i jeho příspěvkových organizací,“ dodává starosta. Hlavním přínosem elektronických aukcí je nejen úspora finančních nákladů, ale také transparentnost, snadná administrace a omezení rizika korupčního jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…