Znojmo: Do participativního rozpočtu podali občané třicet návrhů

07.06.2019 19:33

Do pátku 31. května měli občané města Znojma a jeho městských částí možnost odevzdat návrhy projektů na zlepšení jejich okolí. Na jejich realizaci mohou získat finance z participativního rozpočtu, z projektu Tvoříme Znojmo. Celkem dorazilo 30 návrhů.

Znojmo: Do participativního rozpočtu podali občané třicet návrhů
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Celkem jsme obdrželi 30 projektů. 14 projektů odevzdali občané přímo pro město Znojmo a 16 projektů přihlásili obyvatelé městských částí. Více zatím nemůžeme prozradit. Dalším postupem je totiž posuzování ze strany odborů, zda jednotlivé projekty splňují povinné náležitosti a zda jsou realizovatelné,“ vysvětluje místostarosta Jakub Malačka.

Navrhované projekty v první řadě tedy posoudí příslušní úředníci, kteří zhodnotí jejich realizovatelnost, majetkoprávní vztahy a očekávané náklady. Navrhovatelé mohou na svůj projekt získat až 750 000 korun. Informace o tom, které projekty postoupí dále, bude známá do poloviny měsíce srpna.

„Během následujících měsíců, kdy budeme projekty hodnotit, kontaktujeme postupně navrhovatele a doladíme detaily návrhů. Obdrželi jsme zajímavé náměty, bylo by škoda, aby kvůli drobnostem, které se dají doladit, nepostoupili do další fáze, tedy k prezentování projektů veřejnosti,“ doplňuje Malačka.

Úspěšní navrhovatelé budou své projekty prezentovat na veřejném projednání v první polovině září. Následovat bude hlasování. První vlna hlasování proběhne přímo po prezentaci projektů. Následné elektronické hlasování proběhne za pomoci systému Mobilního rozhlasu v termínu od 16. září do 13. října. Výsledné hlasy budou sečteny a bude stanoveno pořadí projektů. Bonusem je, že budou odměněni všichni úspěšní navrhovatele projektu!

Vítězné projekty pak budou realizované v roce 2020. Harmonogram a aktuality projektu Tvoříme Znojmo najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…