Znojmo: Do závodu ve výběhu na radniční věž se zapojí medailisté z olympiády

15.06.2017 15:16

Závod ve výběhu na radniční věž – Znojmo Extreme 790, který se koná tuto sobotu, přivítá vedle znojemských sportovců a nadšenců i reprezentanty v rychlostní kanoistice. „Kanoisté jsou na nedalekém Vranově na soustředění, a tak jsme je pozvali do našeho závodu. Jsme moc rádi, že na to kývli, určitě to bude zajímavé nejen pro diváky, ale i pro sportovce: přeci jen poměří své síly, ač v netradiční disciplíně, s opravdovými profesionály,“ říká za spoluorganizátory závodu Jakub Šigut z Rabbits Znojmo.

Znojmo: Do závodu ve výběhu na radniční věž se zapojí medailisté z olympiády
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V týmu Kajakáři Dukla, jak se bude tým na závodu Znojmo Extreme 790 nazývat, jsou tak zvučná jména jako Lukáš Trefil, bronzový medailista z olympijských her v Riu de Janeiro 2016, anebo Tomáš Veselý a Radek Šlouf, mistři Evropy a světa 2016 v kategorii do 23 let. Další bronzový medailista z olympiády Jan Štěrba bude závodit za tým Fitness Clinic Znojmo.

Na start závodu, který začíná ve 13:00 hodin, se nakonec postaví 31 mužských, ženských a smíšených týmů. Jako první se na závodní trať postaví místostarosta Znojma Jan Grois, pak už poběží jeden závodník za druhým. Kompletní startovní listinu s předpokládanými časy startu jsou na webu ZDE.

Kromě závodění se diváci i sportovci mohou těšit na doprovodný program a následnou večerní after party s hudebním a tanečním programem.

Závod Znojmo Extreme 790 byl v roce 2016 součástí oslav 790. výročí od povýšení Znojma na královské město. Úkolem běžců bylo zdolat v týmu dohromady 790 schodů šest století staré radniční věže. Překážkou závodníkům bylo prašné prostředí, různé typy schodů i snížená viditelnost. Důležitá tak byla nejen rychlost závodníků, ale také jejich šikovnost a obratnost. Letošní druhý ročník závodu se koná v sobotu 17. června a startovní listina je plná. Startovné putuje Nadaci pro transplantace kostní dřeně. Závod pořádá město Znojmo ve spolupráci s Rabbits Znojmo. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…