Znojmo: Dotace pro církevní památky, cestovní ruch i Vinobus

07.03.2018 9:16

Na svém pondělním zasedání schvalovali zastupitelé mj. tzv. individuální dotace, tj. dotace, které svým charakterem nezapadají do jednotlivých vyhlášených dotačních programů. Celkově zastupitelé v rámci individuálních dotací rozdělili 420 000 korun, dalších 196 000 korun schválili menším projektům již dříve radní.

Znojmo: Dotace pro církevní památky, cestovní ruch i Vinobus
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Dotaci výši 200 000 zastupitelé korun schválili unikátnímu vinařskému turistickému autobusu – Vinobusu VOC Znojmo, který provozuje spolek vinařů VOC Znojmo.  Vinobus VOC Znojmo jakožto další atraktivní nabídka pro turisty funguje v regionu od roku 2016. Díky němu mohou návštěvníci v sezoně jednoduše zavítat ze samotného centra Znojma do různých sklepů a vinařství na Znojemsku, aniž by museli řešit, jak se dopraví tam i zpět. Na svou další sezónu se Vinobus chystá i letos.

Nadaci pro obnovu církevních památek děkanství znojemského schválili zastupitelé příspěvek 100 000 korun, a to na restaurování sochařské výzdoby a kamenných prvků v kapli Panny Marie Bolestné na ulici Napajedla ve Znojmě.

Částkou 60 000 korun zastupitelé podpořili žádost Nadačního fondu sv. Hypolita, která se týkala dalšího rozvoje činnosti muzea Velké Moravy na Hradišti.

Dotaci 50 000 korun na podporu aktivit v oblasti cestovního ruchu zastupitelé schválili Cyklo Klubu Kučera, a to na tisk propagačních materiálů a map, na podporu účasti na veletrzích nebo na náklady spojené s propagací.

Motivační projekt pro základní a střední školy Najdi svoji cestu, za kterým stojí Nenad Pleš, zastupitelé podpořili částkou 10 000 korun. Cílem projektu je pomoci mladým lidem uvědomit si, čím chtějí v životě být a co chtějí dělat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …