Znojmo: Expozice pivovarnictví se uzavře již v půlce října

06.10.2018 14:52

Expozice pivovarnictví letos ukončí svoji sezónu již 15. října, aby se připravila na další, tentokrát už celoroční provoz.

Znojmo: Expozice pivovarnictví se uzavře již v půlce října
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Od dubna měli návštěvníci města Znojma možnost zavítat do nové Expozice pivovarnictví, mohli tak nahlédnout do druhé tváře města a poznat tradici výroby piva, která se k němu váže. Pro letošní rok se ale sezóna ukončí již 15. října, aby v areálu expozice mohli začít práce, které ji připraví na další, nově celoroční sezónu.

Vybuduje se zde nové zázemí pro průvodce, pokladna, která nyní bude součástí areálu expozice a zejména bude vybudován nový systém topení pro udržení stálé teploty, který zajistí, že exponáty trpící vlhkem nebudou muset mimo sezónu do depozitáře.

„Máme vysledováno, že turisty láká město Znojmo stále více i v zimě a adventním období. I proto není možné, aby byla tato památka provozována pouze sezónně. Jsme rádi, že se opravy stihnou dokončit a můžeme tak nový rok začít již s celoročním provozem,“ říká František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Změna se kromě celoročního provozu bude týkat také časů samotných prohlídek, které nově nebudou pevně stanoveny, ale průvodce bude k dispozici v jakýkoliv čas.

Od začátku ledna se návštěvníci mohou znovu těšit na prohlídky Expozice pivovarnictví, kde budou moci zhlédnout například káď na výrobu kvasu, ve které jsou umístěny obrazovky s videosekvencemi, technologické původní zařízení z roku 1930 a další zajímavosti z tradice výroby piva ve Znojmě. Prohlídky nejsou určeny jen pro dospělé, svůj koutek si zde najdou i děti. Ty se můžou těšit na úkoly s pivní kvasinkou. Více informací na www.expozicepivovarnictvi.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…