Znojmo: Festival vína v plné parádě odstartuje už za měsíc

09.08.2021 7:35

Blíží se termín 13. ročníku, Festivalu vína VOC Znojmo. Uskuteční se 4. září a v plné parádě nahradí uvedení vín VOC Znojmo ročníku 2020 na trh. A když už se to koná v září místo v květnu, tak zde ochutnáte vína ze srpnové zatříďování a hodnotící komise.

Znojmo: Festival vína v plné parádě odstartuje už za měsíc
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Nově certifikovaná vína VOC Znojmo si návštěvníci budou moci vychutnat od 10.00 do 21.00 hod. na třech atraktivních scénách, ve skutečných historických kulisách města Znojma.

„Vedle vína čeká na návštěvníky mnoho kulturních a gastronomických zážitků. A protože sázíme na jistotu a chceme, aby se příznivci mohli skutečně těšit a festival bez hrozby zrušení akce, tak jej připraven po vzoru loňského úspěšného model. To znamená, že vína budou návštěvníci vychutnávat Na Káře, u rotundy sv. Kateřiny a na nádvoří znojemského hradu. Opět tak mohou návštěvníci se sklenkou v ruce obdivovat starobylé znojemské památky nebo se zahledět do okolní přírodní krajiny,“ říká předseda VOC Znojmo František Koudela.

Kolik celkem bude k ochutnání vína VOC Znojmo ročníku 2020, o tom vás budeme informovat v další tiskové zprávě. Srpnové zatřiďování a hodnocení máme totiž teprve pře sebou. Ale s předchozími ročníky to bude opět někde k 90 vín. V nabídce najdete i vína Královské řady. Vína, která patří k vlajkové lodi vín VOC Znojmo.

Současně má spolek VOC Znojmo 20 členů. Na festivalu se představí nový člen a o tom vás již brzy budeme informovat, kdo bude tebe jedenadvacátý.

Na své si přijdou posluchači různých hudebních žánrů. Folklor, který k vínu neodmyslitelně patří, si užijí v podání cimbálové muziky Neoveská, nestárnoucího Jožky Šmukaře či místní cimbálové muziky Antonína Stehlíka. Jazzové tóny zazní na vystoupení Michala Žáčka & SAX. Road Me nebo LeGranda, kteří se věnují pouličnímu hraní vás rozveselí svojí hudební tvorbou.

Na ulici Hradní se zájemci budou moci zapojit do akce Vinaři jdou na dřeň. Jedná se o prezentaci šperkařek z celé republiky a dražbu cínovaných šperků či cínem zdobených skleniček s vinařskou tematikou na podporu Nadace pro transplantaci kostní dřeně. Na místě bude možno zapsat se do registru dárců.

Během festivalu lze navštívit Informační centrum VOC Znojmo ve Vlkově věži na ulici Kollárova ve Znojmě. Organizátoři nezapomínají ani na rodiny s dětmi, pro které je připraven dětský koutek s dozorem.

Vstup na festival je zdarma. Degustace jsou placené s využitím systému dobíjecích čipů na náramcích. Více informací k Festivalu vína VOC Znojmo naleznete na stránkách ZDE nebo na sociálních sítích. Loňským ročníkem se můžete inspirovat ZDE.

Festival vína VOC Znojmo se bude konat v režimu dle aktuálních vládních nařízení. Věříme, že i tak bude zachována pohodová atmosféra.

Festival se koná pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana a za podpory Vinařského fondu ČR, města Znojma, Svazu vinařů ČR a Jihomoravského kraje.

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí

Program festivalu

Scéna na Káře
10:00 – 15:00 Road Me
15:00 – 21:00 Jožka Šmukař

Scéna u rotundy sv. Kateřiny
10:00 – 15:00 Michal Žáček & SAX
15:00 – 21:00 Cimbálová muzika Antonína Stehlíka

Scéna na nádvoří znojemského hradu
10:00 – 15:00 LeGranda
15:00 – 21:00 Cimbálová muzika Neoveská

VOC Znojmo, založené v roce 2009, je prvním apelačním systémem v České republice, a představuje tak revoluční krok, který klade velký důraz na terroir, tedy označování vín podle místa původu. Vína VOC Znojmo sjednocuje mimořádná aromatičnost vín, způsobená střídáním studených nocí a teplých dnů v době zrání hroznů, což má velký vliv právě na tvorbu aromatických látek. Díky těmto podmínkám jsou vína z okolí Znojma velmi výrazná a dobře rozpoznatelná.
Značka VOC garantuje chuťově plná a aromatická vína z ověřených oblastí Znojemska. Zkratka VOC znamená „vína originální certifikace“. Do systému VOC Znojmo jsou zařazeny tři pro Znojemsko nejtypičtější odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené. Do spolku VOC Znojmo patří v současné době dvacet vinařství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…