Znojmo: Grémium řešilo propojování škol a podnikatelského prostředí

08.11.2023 10:23 | Tisková zpráva

Znojemští podnikatelé se na začátku listopadu sešli na radnici na dalším Podnikatelském grémiu. Aktuální otázky řešili na jednom místě hodinový manžel, pekař, cukrář, účetní, majitel kavárny nebo dopravní a dřevozpracovatelská firma na jedné straně a zástupci města a hospodářské komory na straně druhé.

Znojmo: Grémium řešilo propojování škol a podnikatelského prostředí
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Vedle již zaběhlé agendy, jakou jsou nabídky aktuálních kurzů, dotační možnosti a spolupráce s Okresní hospodářskou komorou, jsme tentokrát otevřeli téma duálního vzdělávání, tedy další propojování škol s místními podnikateli,“ nastínila místostarostka Petra Svedíková Vávrová.

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38536 lidí

Kromě praktické výuky žáků a studentů v podnicích se podnikatelé zapojí formou přednášek i do výuky na školách. „Dohodli jsme se, že někteří z podnikatelů se v roli lektora zúčastní seminářů pro studenty oboru podnikání na Střední odborné škole Znojmo na ulici Dvořákova. Studenti tak budou moct získat praktické zkušenosti takříkajíc z první ruky, navíc od podnikatelů se znalostmi místního prostředí,“ informovala po grémiu Svedíková.

Podnikatelské grémium jako nová platforma pro setkávání místních podnikatelů funguje od začátku roku. „Ačkoli se ve své podnikatelské činnosti v mnohém liší, všichni malí a střední podnikatelé čelí podobným problémům a výzvám. Na grémiu se jim tak snažíme nabízet témata, která jsou pro ně v tu či onu chvíli právě nejpalčivější, navíc dochází i ke vzájemnému propojování účastníků a navazování dalších forem spolupráce,“ vysvětlila místostarostka

Na grémia jsou zváni i odborníci, kteří mají účastníkům co nabídnout. Jednoho z předchozích setkání se tak zúčastnil zástupce dotační agentury, na zářijové grémium pak dorazil ředitel regionální kanceláře CzechInvestu Vít Čermák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

13:05 Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

V souvislosti s novou legislativou, a s tím souvisejícím nárůstem zaměstnanců městského úřadu, je tř…