Znojmo: Hlasujte a podpořte projekty, které se budou příští rok realizovat

10.09.2018 13:02

Svými hlasy rozhodne veřejnost o realizaci projektů navržených občany města Znojma v rámci projektu Tvoříme Znojmo.

Znojmo: Hlasujte a podpořte projekty, které se budou příští rok realizovat
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V prvním ročníku participativního rozpočtování jsou vyčleněny 3 miliony korun pro projekty v městských částech a 3 miliony korun pro město Znojmo. Online hlasování bude probíhat až do 7. října 2018.

První kolo hlasování se uskutečnilo 4. září na veřejné prezentaci návrhů. Nyní mají možnost vyjádřit se k jednotlivým projektům i občané, kteří se prezentace nezúčastnili. Hlasování startuje právě dnes, a to prostřednictvím systému Mobilního rozhlasu. Přímý odkaz na hlasování je http://bit.ly/anketaTZ.

V anketě je zařazeno 27 projektů, které splnily potřebné náležitosti. Každý může udělit 5 kladných a 2 záporné hlasy. Po sečtení hlasů z obou kol hlasování se vytvoří pořadí projektů, které určí, jaké projekty se v příštím roce budou realizovat.

Lidé zaregistrovaní do systému informaci o hlasování dostali automaticky (registrace je možná na www.znojmo.mobilnirozhlas.cz). Hlasovat budou moci samozřejmě i ti, kteří do platformy Mobilního rozhlasu zapojení nejsou. Odkaz na anketu je umístěn také na webových stránkách projektu Tvoříme Znojmo (www.tvorimeznojmo.cz) a na facebookové stránce Tvoříme Znojmo (https://www.facebook.com/tvorimeznojmo.cz). 

PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET – TVOŘÍME ZNOJMO
Participativní rozpočet funguje po celém světě a čím dál častěji jej používají i města v České republice. Jedná se o skvělou možnost, jak zapojit občany do rozhodování o dalším rozvoji města. Znojmo se do participativního rozpočtování díky projektu Tvoříme Znojmo zapojuje nyní poprvé.

Princip je takový, že město uvolní část peněz z rozpočtu a obyvatelé vypracují a odevzdají projekty s návrhy, jak finanční obnos využít k vylepšení města. Své návrhy následně autoři projektu prezentují veřejnosti, která o nich hlasuje. Cílem není jen přerozdělit určité množství peněz, ale smyslem je vtáhnout veřejnost do dialogu o místě, kde žijí, ukázat jaké jsou možnosti obce a jak se mohou na tvoření města podílet. Na druhou stranu má participativní rozpočtování také naučit město, jak správně komunikovat a naslouchat občanům. Podrobnější informace naleznete na www.tvorimeznojmo.cz.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.