Znojmo: Hokejová bitva Orlů s Kometou se blíží. Peníze ze vstupenek poputují na dobročinné účely

11.02.2016 16:31

Zítra se odehraje na zimním stadionu ve Znojmě unikátní hokejová charitativní bitva. Tváří v tvář proti sobě nastoupí hokejové týmy Znojma a Brna, aby se utkaly o pohár hejtmana Jihomoravského kraje. Výjimečný hokejový zápas, jehož výtěžek ze vstupného poputuje na charitativní účely, je součástí letošních oslav 790 let povýšení Znojma na královské město.

Znojmo: Hokejová bitva Orlů s Kometou se blíží. Peníze ze vstupenek poputují na dobročinné účely
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

O zápas byl mezi fanoušky od začátku velký zájem, utkání je již zcela vyprodané. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří si vstupenku zakoupili a přijdou fandit hokeji. Pomohli totiž také dobré věci – vybrané vstupné půjde na dobročinné účely,“ říká místostarosta Znojma Jan Grois. Konkrétně půjde finanční podpora těmto subjektům: Dětskému centru Znojmo, p. o. JMK, Dětskému oddělení Nemocnice Znojmo, p. o. JMK, Nadačnímu fondu Komety a Domovu pro seniory ve Znojmě.

Na zápas přijede osobně i hejtman Michal Hašek. „Těším se na atmosféru unikátního jihomoravského hokejového derby Znojemských Orlů a Komety Brno.  Věřím, že budu mít spolu s ostatními návštěvníky možnost si pořádně zafandit moravskému hokeji,“ dodává Hašek.

K pátečnímu duelu nastoupí hráči Orlů Znojmo v novém. „Zápas jsme se rozhodli odehrát ve speciální sadě dresů s vyšitou orlicí i čísly hráčů. Dresy tak zdůrazní význam oslav povýšení města Znojma na královské a pro naše fanoušky budou zároveň sloužit jako jedinečná památeční relikvie, kterou udou moci následně vydražit,“ říká Petr Veselý, manažer klubu HC Orli Znojmo. Výtěžek dražby bude připojen k částce, která poputuje na konta výše zmíněných znojemských a jihomoravských organizací, a podpoří tak dobrou věc. „Orli Znojmo se již pravidelně zapojují do akcí s charitativním podtextem a jsme velmi rádi, že za přispění našich věrných fanoušků můžeme pomáhat tam, kde je to potřeba," doplňuje Veselý.

Na hokejové fanoušky čeká v pátek ještě jedno překvapení. Přímo před zimním stadionem se budou moci vyfotit u selfie loga, vyrobeného speciálně v rámci projektu Znojmo 790. A že bude originálně hokejové, o tom není pochyb.

Utkání o pohár hejtmana Jihomoravského kraje, nad kterým převzal osobní záštitu hejtman Michal Hašek, sehrají kluby HC Orli Znojmo a HC Kometa Brno v pátek 12. února od 18:30 utkají v přímém přenosu televizní stanice SPORT 5 před zaplněným hledištěm, ve kterém bude přítomno 4800 diváků. Stadion bude v pátek otevřen 90 minut před začátkem duelu, tedy v 17:00. Další organizační pokyny budou zveřejněny na webu www.hcorli.cz.

Info o projektu Znojmo 790

Oslavy výročí 790 let od založení královského města Znojma připravuje město Znojmo a Znojemská Beseda s dalšími partnery a za odborného přispění Jihomoravského muzea ve Znojmě. Cílem projektu oslav je komunikace výjimečnosti města Znojma, posílení hrdosti občanů na místo, ve kterém žijí, i edukace mladé generace.

Základní myšlenkou je vytvoření seriálu 12 tradičních i nových akcí, které nám během 12 měsíců postupně připomenou 12 století, které formovaly tvář města Znojma. Únor symbolizuje ve speciálním kalendáři akcí 10. století, tedy dobu, kdy Znojmo zažilo první slavnou bitvu. V následujících staletích se o Znojmo bojovalo ještě mnohokrát a v těžkých časech se vždy tříbila odvaha i odolnost Znojemských. V 21. století se slavné znojemské bitvy odehrávají naštěstí už pouze na sportovních kolbištích. Jednu slavnou, avšak přátelskou sportovní bitvu zažijeme v únoru ve Znojmě. Více info na www.znojmo790.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…