Znojmo: Kolonka má nové dětské hřiště

13.07.2017 10:02

Nové dětské hřiště vyrostlo ve vnitrobloku ulic Pražská, Slovenská, Rumunská a Jugoslávská, tedy v lokalitě, kterou znojemští znají jako Kolonku. Město na nové hrací prvky dětského hřiště v Kolonce a na prvky, které doplnily hřiště na ul. Pražská a v příměstských částech Znojma, vydalo přes 350 tisíc korun.

Znojmo: Kolonka má nové dětské hřiště
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Největším hracím prvkem, na kterém mohou děti na novém hřišti v Kolonce řádit, je tzv. loď s klouzačkou, žebříkem a prolézačkou. Na hřišti je také minikolotoč, houpačka, pružinové houpadlo a nechybí ani pískoviště a dostatečný prostor na běhání.

S dětmi a učitelkami ze školky na ul. Dělnická se na novém hřišti setkal místostarosta Jan Grois: „Jsme rádi, že jsme mohli před prázdninami vytvořit další bezpečné místo pro děti. Ale snažíme se udržovat i starší hřiště ve městě. Proto finance částečně putovaly nejen sem, do nového, ale i do hřišť v příměstských částech,“ uvedl Grois.

Celkem se pořídilo 5 ks pružinových houpadel, 6 ks minikolotočů a 5 ks dvouhoupaček. Prvky byly umístěny např. na hřiště na ul. Pražská, v Mramoticích, Derflicích, Konicích aj. Dále se musely umístit pod houpadla pryžové  povrchy a  PVC kryty  na  pískoviště. Dodavatelem všech prvků je firma FLORA SERVIS s.r.o. z Brna a celkově město do vybavení hřišť investovalo 358 765 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…