Znojmo: Konec dlouhého čekání na vyřízení dokladů

12.03.2015 18:31

Správní odbor znojemského městského úřadu zavedl novinku, která ukončila zdlouhavé čekání ve frontách u přepážek. Od 1. března je na Městském úřadě Znojmo v budově na Pražské ulici rozšířena služba elektronického objednávání klientů.

Znojmo: Konec dlouhého čekání na vyřízení dokladů
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Nyní si občan může objednat rezervaci přepážky i pro vyřízení žádosti o občanský průkaz, pas či služby na evidenci obyvatel a vyřídit si svoje záležitosti bez dlouhého čekání ve frontě. Prostřednictvím stránky na webu města zpřístupňujeme občanům on-line službu umožňující elektronické objednání pomocí internetu nebo okamžitý přehled odbavování klientů na přepážkách. Zjistit můžete i kolik klientů je právě ve frontě na obsloužení a dozvíte se odhad času obsluhy, zda se vyplatí jít pro vyřízení své žádosti dnes nebo ji odložíte na jiný den,“ vysvětluje novinku Radek Svoboda, vedoucí správního odboru.

Elektronický objednávkový systém je v provozu v pondělí a ve středu (8.00 – 16.00) a v pátek (8.00 – 12.00) a je přímo napojen na vyvolávací zařízení, které vydává klientům lístky k obsluze a následně je vyzve k příslušné agendě k obsloužení. Objednávání je možné vždy jen na každou celou hodinu.

„Abychom neznevýhodnili klienty čekající ve frontě bez internetového objednání, je stanoveno, že k požadované agendě se může ve stanovené dny objednat na každou hodinu pouze jedna osoba. Zbytek kapacity na přepážce je určen pro klienty, kteří se dostavili bez internetového objednání,“ doplnil Radek Svoboda.

Pokud občan ví předem, že se v objednaný den a hodinu z nějakého důvodu nakonec nedostaví, není třeba objednaný termín rušit. „Vyvolávací zařízení, pokud si nevyzvednete lístek s pořadovým číslem, automaticky do pořadí zařadí další osobu,“ uvedl Svoboda.

Elektronické objednávání funguje přes web města www.znojmocity.cz. Na úvodní straně stačí pod hlavičkou Elektronické služby zvolit El. objednávání klientů. Přímý odkaz je zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…