Znojmo: Koupaliště v Mramoticích se dočká nové skluzavky

27.04.2021 7:35

Díky participativnímu rozpočtování, projektu Tvoříme Znojmo, bude mít koupaliště v Mramoticích novou skluzavku pro děti. A nejen to. Aby se přání navrhovatelky mohlo uskutečnit, rozhodlo se město Znojmo podniknout i další kroky, a to nad rámec samotného návrhu.

Znojmo: Koupaliště v Mramoticích se dočká nové skluzavky
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Umístit skluzavku do bazénu totiž není tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Dokazuje to fakt, že projekt Umístění vícegenerační skluzavky na koupaliště v Mramoticích, který uspěl v pilotním ročníku Tvoříme Znojmo v roce 2018, spěje ke své realizaci až v roce 2021. Kde tedy nastal problém?

Návrh umisťuje širokou skluzavku dlouhou 7, 8 metru do středně velkého bazénu. V roce 2019 se do výběrového řízení nepřihlásila žádná dodavatelská firma. Se stejným výsledkem se opakovalo druhé výběrové řízení. Firmy o tak malou zakázku neprojevily zájem, a tak se začalo pracovat na přípravě projektu – na vypracování potřebné dokumentace.

„Stáli jsme před rozhodnutím, zda projekt uskutečnit či nikoli. V tuto chvíli nám bylo jasné, že budou potřebné další investice, například na vypracování projektové dokumentace, a s tím projekt navrhovatelky s rozpočtem půl milionu nepočítal. Nakonec jsme se rozhodli, že areál je natolik oblíbený, že si další modernizace zaslouží. Část oprav tak bude hrazena z rozpočtu na rok 2021, tedy nad rámec Tvoříme Znojmo,“ vysvětluje starosta Jakub Malačka.

Anketa

Byl prezident Zeman k moderátorce Primy Tománkové hrubý?

7%
90%
hlasovalo: 21732 lidí

V roce 2020 došlo ke zpracování projektové dokumentace. Nyní, po třetím výběrovém řízení (proběhlo formou e-aukce), je již vybraná realizační firma – KOVO BATH, s.r.o. Náklady na realizaci činí celkem 1, 6 milionu korun. „Může se zdát, že se jedná o vysokou částku za skluzavku, ale firma kromě umístění samotné skluzavky, musí provést řadu dalších kroků,“ dodává starosta.

Kromě dodání a ukotvení skluzavky NIAGARA s přístupovým ocelovým schodištěm dojde v rámci prací i k vybudování čerpací jímky pro přívod vody z bazénu na skluzavku, provedení elektroinstalace a uzemnění, vybudování brodítka se sprchou s průtokem výměny vody, umístění zábradlí. Součástí montáže skluzavky je vydláždění jejího okolí a přístupu k ní. Na koupališti se bude pracovat maximálně 3 měsíce od podpisu smlouvy s dodavatelskou firmou.

Semnáct projektů hotových, další čekají na realizaci

Kromě skluzavky v Mramoticích je v realizaci (nebo se na ni chystají) dalších 9 projektů. Aktuálně se dokončil projekt Život v trávě, díky kterému si v Městském lesíku hoví celkem pět brouků. Jsou to sochy roháče, střevlíka, tesaříka, chrousta a májky. Projekt Život v trávě navrhla paní Lenka Ptáčková v druhém ročníku participativního rozpočtování.

Jak jsou na tom realizace dalších projektů se můžete podívat na webu ZDE, kde jsou průběžně aktualizovány informace a kde najdete také videa s dokončenými projekty.

Zapojte se do čtvrtého ročníku Tvoříme Znojmo. S návrhem vám poradíme

Zájemci z řad veřejnosti, kteří by rádi podali návrh do participativního rozpočtování a chtějí se poradit s jeho přípravou, mohou využít individuální konzultace ve středu 12. května (14:00 - 17:00 hodin). Na konzultace je nutná rezervace termínu (přesného času) u koordinátorky projektu Soni Bystřické (sona.bystricka@muznojmo.cz, 730 524 153).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…