Znojmo: Lukostřelecký klub prosperuje, napomohlo tomu i město

18.07.2017 11:31

Lukostřelecký klub má už přes pět let zapůjčené prostory části areálu Louckého kláštera. Díky vlastnímu úsilí a vizi a za podpory města Znojma se klubu podařilo prostory zvelebit. Důsledek jsou i úspěšné výsledky a nárůst členské základny.

Znojmo: Lukostřelecký klub prosperuje, napomohlo tomu i město
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Zájem o dané prostory vyslovil Lukostřelecký klub (dále jen Klub) ještě v době, kdy celý areál kláštera vlastnil stát. Po převodu do vlastnictví města mohl začít předseda klubu, Martin Zahradník, přemýšlet o realizaci své vize. „S městem se od první chvíle jednalo pozitivněji. Výsledkem byl podpis smlouvy o výpůjčce v listopadu 2011 a práce na úpravě prostoru byly zahájeny v roce 2012,“ vzpomíná předseda klubu Zahradník. Důvodem potřeby prostor byla nutnost základny, venkovní i vnitřní, kde by lukostřelci mohli trénovat.

Prostor byl v dezolátním stavu - zarostlý, polorozpadlý, plný odpadků – a na jeho postupné úpravě se podíleli členové klubu, jejich rodinní příslušníci i přátelé. Klub následně navázal spolupráci s vedením města Znojma a především se Správou nemovitostí města Znojma. A tak postupně vznikla venkovní střelnice se zázemím pro klub i pro zimní tréninky.

Že se klubu daří, dokládají výborné výsledky znojemských lukostřelců na mistrovstvích ČR a jeho dobré jméno jakožto organizátora soutěží. V srpnu 2016 spolu s městem uspořádal Klub ve Znojmě Mistrovství ČR žactva a fotbalové hřiště se stalo dějištěm souboje 120 lukostřelců.

Lukostřelecký klub Znojmo eviduje v současné době 67 členů a kapacity má i pro nové nadšence. Bližší informace o klubu naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…