Znojmo: Malá Louka má investora. Vyroste tu 266 moderních bytů

06.09.2018 9:16

Znojemské radnici se konečně podařilo najít investora do rozvojové lokality Malá Louka, která má nabídnout Znojmákům kvalitní bydlení s občanskou vybaveností.

Znojmo: Malá Louka má investora. Vyroste tu 266 moderních bytů
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Jsem velice rád, že se nám po dlouhých letech a opakovaném uveřejňování nabídky podařilo investora do Malé Louky najít. Výstavba nových bytů pomůže zlepšit situaci na trhu s nemovitostmi, protože nabídka bytů bude větší a to může pozitivně ovlivnit cenu bytů. Tedy že by si Znojmáci mohli pořídit nové bydlení za příznivější ceny,“ říká starosta Znojma Jan Grois.

Prodej Malé Louky schválili zastupitelé na svém pondělním zasedání. Kupcem je znojemská společnost AC Solution s.r.o., která za lokalitu nabídla 65 701 000 korun bez DPH. Lokalitu město prodalo v souladu s  Regulačním plánem Malá Louka, který stanovuje, že v lokalitě vyroste 7 bytových domů, 5 viladomů a 2 terasové domy s celkovým počtem 266 bytů. Jedná se o poslední větší zastavitelnou plochu území nedaleko centra Znojma s kompletní veřejnou infrastrukturou (škola, školka, komerční objekty, pošta, lékárna atd.).

Území Malé Louky je ohraničeno Vídeňskou ulicí na západě, Brněnskou na jihu, Družstevní a Kotkovou na východě a Hakenovou ulicí na severu. Napojení lokality na dopravní infrastrukturu (ulice Vídeňská) bude vybudováno soukromým vlastníkem přilehlých pozemků, a to nejpozději do konce roku 2018. Součástí celé koncepce je také kvalitní a zdravá zeleň v podobě pozemků s funkcí veřejné zeleně. Na pozemcích veřejné zeleně jsou navrženy plochy pro setkávání obyvatel, jejich odpočinek a plochy pro sport a rekreaci.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…