Znojmo: Město zajistilo autobusový spoj k výrobnímu závodu v Příměticích

03.06.2021 12:03

Město Znojmo v loňském roce uzavřelo Memorandum o spolupráci se společností PFNonwovens Czech s.r.o. za účelem zřízení autobusové zastávky městské autobusové dopravy (dále jen MAD) u výrobního závodu firmy v ulici K Suchopádu v Příměticích, kam denně dojíždí stovky zaměstnanců.

Znojmo: Město zajistilo autobusový spoj k výrobnímu závodu v Příměticích
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Radnice tímto krokem ukázala, jak může vypadat úspěšná spolupráce se soukromým sektorem. Město v této lokalitě řeší od minulého roku i výstavbu chodníků, aktuálně vykupuje potřebné pozemky.

„Společnost PFNonwovens Czech s.r.o. (dále jen PFN) je jedním z významných zaměstnavatelů na Znojemsku. Několik set zaměstnanců ze Znojma a okolí sem dojíždí za prací svými auty, protože do této doby zde MAD nezajížděla. Jsem moc rád, že se společnými silami podařilo tento projekt zrealizovat. Firma vyšla vstříc zaměstnancům a my ulehčíme dopravní situaci,“ popisuje situaci Jakub Malačka starosta města Znojma.

Zástupci PFN a vedení města se snažili najít nejvhodnější řešení, proto se dohodli, že město zajistí provoz MAD přímo u výrobního závodu. „PFN zaplatilo zpracování projektu a vybudování zastávky a my zajistíme provoz MAD na jeden rok. Poté vyhodnotíme využívání a rozhodneme se co dál. Myslím si, že jsme opět ukázali, že městu záleží na požadavcích zaměstnanců a na podpoře zaměstnanosti ve Znojmě,“ chválí si řešení Malačka.

Zastávka je v současné době již vybudována. Ke změně jízdního řádu dojde od 1. června. Město zajistilo celoroční autobusový spoj k této zastávce, a to v rozsahu tři spoje denně. Dalším podnětem od zaměstnanců PFN i občanů Přímětic bylo vybudování chodníku od křižovatky ulice Jevišovická směrem k výrobnímu závodu PFN. Chodník v této lokalitě chystá město postavit co nejdříve, aktuálně vykupuje pozemky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…