Znojmo: Město zajistilo autobusový spoj k výrobnímu závodu v Příměticích

03.06.2021 12:03

Město Znojmo v loňském roce uzavřelo Memorandum o spolupráci se společností PFNonwovens Czech s.r.o. za účelem zřízení autobusové zastávky městské autobusové dopravy (dále jen MAD) u výrobního závodu firmy v ulici K Suchopádu v Příměticích, kam denně dojíždí stovky zaměstnanců.

Znojmo: Město zajistilo autobusový spoj k výrobnímu závodu v Příměticích
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Radnice tímto krokem ukázala, jak může vypadat úspěšná spolupráce se soukromým sektorem. Město v této lokalitě řeší od minulého roku i výstavbu chodníků, aktuálně vykupuje potřebné pozemky.

„Společnost PFNonwovens Czech s.r.o. (dále jen PFN) je jedním z významných zaměstnavatelů na Znojemsku. Několik set zaměstnanců ze Znojma a okolí sem dojíždí za prací svými auty, protože do této doby zde MAD nezajížděla. Jsem moc rád, že se společnými silami podařilo tento projekt zrealizovat. Firma vyšla vstříc zaměstnancům a my ulehčíme dopravní situaci,“ popisuje situaci Jakub Malačka starosta města Znojma.

Zástupci PFN a vedení města se snažili najít nejvhodnější řešení, proto se dohodli, že město zajistí provoz MAD přímo u výrobního závodu. „PFN zaplatilo zpracování projektu a vybudování zastávky a my zajistíme provoz MAD na jeden rok. Poté vyhodnotíme využívání a rozhodneme se co dál. Myslím si, že jsme opět ukázali, že městu záleží na požadavcích zaměstnanců a na podpoře zaměstnanosti ve Znojmě,“ chválí si řešení Malačka.

Zastávka je v současné době již vybudována. Ke změně jízdního řádu dojde od 1. června. Město zajistilo celoroční autobusový spoj k této zastávce, a to v rozsahu tři spoje denně. Dalším podnětem od zaměstnanců PFN i občanů Přímětic bylo vybudování chodníku od křižovatky ulice Jevišovická směrem k výrobnímu závodu PFN. Chodník v této lokalitě chystá město postavit co nejdříve, aktuálně vykupuje pozemky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…