Znojmo: Městská policie chce pokračovat ve forenzním značení kol

23.01.2019 7:34

Městská policie Znojmo bude v letošním roce žádat hned o dvě dotace z Ministerstva vnitra v rámci Programu prevence kriminality. Díky nim by chtěla pokračovat ve forenzním značení kol a invalidních vozíků a v rozšiřování městského kamerového dohlížecího systému.

Znojmo: Městská policie chce pokračovat ve forenzním značení kol
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Do projektu forenzního značení se Městské policie Znojmo zapojila již v roce 2017 a 2018 a díky pozitivnímu ohlasu ze strany veřejnosti a jejich velkému zájmu se chce do projektu zapojit i letos.

Díky projektu by strážníci mohli označit až 100 kol nebo invalidních vozíků.

Náklady na projekt, tj. na pořízení značících sad a dalšího příslušenství, budou činit cca 36 000 korun, přičemž město by ze svého hradilo pouze 10 %. „Dosud jsme označili 310 jízdních kol a invalidních vozíků a celková hodnota označených předmětů je přes 7 milionů korun,“ doplňuje ředitel Městské policie Znojmo Ivan Budín.

Druhá žádost o dotaci se týká rozšíření městského kamerového dohlížecího systému. Nový kamerový bod by měl přibýt na rohu ulic Legionářská a Přímětická. Náklady na rozšíření kamerového systému jsou odhadovány na 270 000 korun, přičemž město by mělo hradit pouze 10 %.

„Kamerový systém má nezastupitelnou roli z jak hlediska prevence kriminality, tak z hlediska zvýšení efektivity bezpečnostních složek a úspěšnosti při vyšetřování trestné činnosti,“ vysvětluje starosta Jan Grois.

V současnosti město a jeho občany hlídá 26 kamerových bodů. Vloni se kamerový systém rozšířil o 2 kamerové body, o rok dříve o 3. Kamera na rohu ulic Legionářská a Přímětická by tak byla 27. v pořadí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …