Znojmo: Ministerstvo vnitra poskytlo městu dotaci na koordinátorku uprchlíků

04.09.2022 12:50 | Tisková zpráva

Sociální odbor Městského úřadu ve Znojmě získal dotaci na integračního pracovníka, který pomáhá uprchlíkům se zprostředkováním informací, zajišťuje tlumočení a předává informace o aktivitách pro cizince na území Znojemska. Ministerstvo vnitra ČR na vybraného pracovníka poskytlo dotaci 260 tisíc korun.

Znojmo: Ministerstvo vnitra poskytlo městu dotaci na koordinátorku uprchlíků
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Z důvodu situace s uprchlickou krizí se město Znojmo výrazně zapojilo do pomoci uprchlíkům z Ukrajiny a na svém území hned od začátku konfliktu poskytovalo ubytování a pomoc všem příchozím uprchlíkům. Kvůli jejich prudkému nárustu se přistoupilo k okamžitému řešení situace a z tohoto důvodu byla zřízena pozice „Tlumočnice a koordinátorky poskytování informací a pomoci držitelům dočasné ochrany v ORP Znojmo“ (dále jen tlumočnice).

Ta zajišťuje tlumočení a překlad při jednání na úřadech, školách, zdravotnických zařízeních nebo například i s ubytovateli. Předává důležité informace k začleňování cizinců na našem území a úzce spolupracuje se sociálním odborem Městského úřadu Znojmo a s krizovým řízením města Znojma. Tlumočnice je schopna předávat informace o dávkovém systému pro uprchlíky v ČR. Řeší i situace ohledně platnosti víz a povinností cizinců na našem území.

Tato akce je pořádána v rámci projektu na integraci držitelů dočasné ochrany spolufinancovaného Ministerstvem vnitra ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…