Znojmo: Most přes Dyji bude opraven až příští rok

11.09.2018 10:02

Avizovaná oprava mostu přes Dyji, která měla proběhnout na podzim, se odkládá. Ani po druhém výběrovém řízení se totiž nepodařilo vysoutěžit firmu, která bys oprav chopila. Stejně jako v prvním případě vítězná firma od realizace zakázky ustoupila. Další firmy v pořadí zakázku z kapacitních důvodů odmítly.

Znojmo: Most přes Dyji bude opraven až příští rok
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Zahájení opravy mostu bylo v plánu na polovinu září. První výběrové řízení proběhlo na jaře letošního roku, ale před podpisem smlouvy o dílo firma odstoupila, stejná situace nastala i podruhé. Zastupitelé proto na svém pondělním jednání rozhodli, že finanční prostředky vyhrazené na realizaci oprav zařadí do rozpočtu na rok 2019.

„Výběrové řízení bychom chtěli vyhlásit ještě letos s tím, že v rozpočtu na příští rok bude připravena částka 7 500 000 korun. Snad se situace s vytížeností firem zlepší a budou mít o zakázku zájem a my s opravami budeme moci začít co nejdříve,“ říká starosta Znojma Jan Grois.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…