Znojmo: Na hospicovou péči se podařilo vybrat přes 70 000 korun

09.10.2018 16:47

V centru města Znojma na Obrokové ulici a také ve městě Moravský Krumlov se uskutečnila akce s názvem KOLÁČ PRO HOSPIC, kterou organizovala Oblastní charita Znojma. Pracovníci charity se s koláčky a pokladničkou zastavili také na znojemské radnici.

Znojmo: Na hospicovou péči se podařilo vybrat přes 70 000 korun
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Při akci se mohla veřejnost seznámit s Domácím hospicem Znojmo a současně za dobrovolný příspěvek obdržet chutný koláč a tím přispět na tuto stále využívanější službu.

„Srdečně děkuji všem, kdo jste přispěli nebo se jakýmkoliv způsobem podíleli na této akci. Do zapečetěných pokladniček a na platební terminál se vybrala úctyhodná částka 72 147 Kč!“ říká ředitel Znojemské Charity a dodává: „Tato suma je určena na činnost charitní služby "Domácí hospic Znojmo." Díky této službě mohou nevyléčitelně nemocní a umírající lidé zůstávat v láskyplném a klidném prostředí svých domovů.“

Hospicová péče vychází z úcty k životu a k člověku jako jedinečné a neopakovatelné bytosti. Jejím cílem není jen prodlužování pacientova života, ale zároveň usiluje o udržení co nejvyšší kvality života nevyléčitelně nemocných. Specializovaný tým ošetřujícího personálu a lékařů poskytuje nepřetržitou péči sedm dnů v týdnu, působí jako podpora a pomoc rodinám pacientů a poskytuje poradenství v průběhu nemoci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…