Znojmo: Na jih od řeky vyrostou desítky rodinných domů a bytů

20.09.2018 10:01

V těchto dnech začala vznikat v jižní části Znojma nová zóna rezidenčního bydlení s prozaickým názvem Nové Oblekovice. Přímo u hlavní ulice této městské části naváže projekt na stávající zástavbu a vytvoří prostor pro domov zájemcům o moderní bydlení.

Znojmo: Na jih od řeky vyrostou desítky rodinných domů a bytů
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Výstavba nabídne širokou škálou typů nemovitostí. Ve spolupráci s místními renomovanými architekty vytvořila developerská firma Reality Investing návrh, který v daném území obsahuje bytový dům s patnácti jednotkami, dvougenerační objekty, řadové, i samostatně stojící rodinné domy v celkovém počtu 83 domů. Svůj domov tu tak najde stovka rodin.

Funkční plochy Nových Oblekovic dotvoří dětské hřiště, stromová alej, odpočinkové zóny a v neposlední řadě dostatečné množství parkovacích stání.

„Jsem velice rád, že ve Znojmě vyrostou nejen nové bytové domy, ale i desítky rodinných domů, po kterých je ve městě hlad. Tady v Oblekovicích navíc vznikne nová rezidenční čtvrť v klidné okrajové části města, avšak pořád s velice dobrou dostupností do centra,“ komentuje zahájenou výstavbu starosta Znojma Jan Grois.

V plánu je 84 objektů

Oficiální zahájení projektu a pokřtění základního kamene se uskutečnilo ve středu 19. září 2018 za účasti developera, zástupců města Znojma a partnerů projektu na místě samém.

Výstavba jednotlivých etap plánovaných osmdesáti čtyř objektů bude probíhat do konce roku 2021. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…