Znojmo: Navštivte Expozici pivovarnictví

21.09.2018 11:30

Expozice pivovarnictví, novinka loňské turistické sezóny ve Znojmě, se otevře na tři dny zdarma. Národního zemědělské muzeum, hlavní partner znojemské expozice, slaví 100. výročí od svého založení a zve veřejnost do všech svých poboček v republice. Znojmo se k jeho oslavám připojí od pátku 28. září do neděle 30. září.

Znojmo: Navštivte Expozici pivovarnictví
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Expozice pivovarnictví se prvním návštěvníkům otevřela v dubnu roku 2017. Na její přípravě spolupracovalo Národní zemědělské muzeum v Praze s Jihomoravským muzeem ve Znojmě. Prostory varny, kde expozice sídlí, na své náklady zrekonstruovalo město Znojmo. O provoz expozice se stará Znojemská Beseda. Až do konce října je otevřena denně od 9:30 do 17:30 hodin.

O Expozici pivovarnictví

Expozice nejen mapuje historii a tradici zdejšího pivovarnictví, ale návštěvníky seznamuje i s hlavními pivovarskými surovinami – vodou, sladem a chmelem a se způsobem vaření piva od nejstarších dob až po současnost.

Hlavním exponátem je původní technologické zařízení varny z roku 1930, které bylo vyrobeno ve Škodových závodech v Plzni. V roce 2010 bylo prohlášeno kulturní památkou. Sestává z vystírací kádě, rmutového kotle, mladinového kotle, scezovací kádě a scezovacího korýtka. Majitelem tohoto unikátního vybavení je společnost Heineken, se kterou Znojmo uzavřelo smlouvu o výpůjčce.

Více na www.expozicepivovarnictvi.cz. Více informací o oslavách Národního zemědělského muzea naleznete na www.nzm.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…