Znojmo: Nový místostarosta Jakub Malačka přebírá postupně agendu

24.02.2018 11:40

Po zvolení do funkcí si nový starosta Jan Grois a místostarosta Jakub Malačka přerozdělili činnosti v jednotlivých odborech Městského úřadu Znojmo. Místostarosta Jakub Malačka bude mít v gesci odbor organizační a odbor územního plánování a strategického rozvoje. Starosta Jan Grois si ponechává odbor školství, kultury a památkové péče a přibírá k tomu další agendu.

Znojmo: Nový místostarosta Jakub Malačka přebírá postupně agendu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Rada města na svém posledním zasedání zároveň doporučila zastupitelům, aby na svém příštím jednání jmenovali Jakuba Malačku i do jiných funkcí, souvisejících se strategickým rozvojem. Jednou z nich je funkce politika zodpovědného za realizaci projektu Znojmo – Zdravé město a místní Agenda 21 (dále jen ZM a MA21), který funguje v rámci odboru územního plánování a strategického rozvoje. Politik tu odpovídá za strategickou část projektu, za prosazování zdraví, udržitelného rozvoje a kvality života do konkrétních aktivit a celkové směřování města v této oblasti.

„Zdravé město funguje už čtyři roky a pod jeho záštitou jsou realizovány projekty přímo pro občany. Proto se těším na spolupráci s naší koordinátorkou, která má na starosti konkrétní akce a činnosti,“ říká místostarosta Jakub Malačka. Nejbližšími akcemi Zdravého města jsou Jarní Dny zdraví nebo Fórum Zdravého města.

V působnosti stejného oboru má být dále místostarosta Malačka pověřeným zastupitelem pro jednání v procesu pořizování územně plánovací dokumentace pro ORP Znojmo a také je navrženo, aby byl delegován k zastupování města na valných hromadách Asociace měst pro cyklisty, nevládní organizace, jejíž členem je Znojmo od roku 2015. Asociace usiluje o rozvoj cyklistiky a rychlodopravy.

Některé odbory má v gesci více členů vedení města

Odbor organizační, který byl dříve pod vedením nynějšího starosty Jana Groise, bude mít v působnosti rovněž nový místostarosta Malačka.

Starosta Jan Grois si v gesci nadále ponechá odbory školství, kultury a památkové péče. „Vzhledem k tomu, že se dlouhodobě věnuji školství a angažuji se i v rozběhlých projektech jako je Kolumbus a Znojmo mluví anglicky, chtěl bych v uvozovkách u svého odboru zůstat i nadále,“ říká starosta města Jan Grois. Pod jeho vedením bude i odbor investic a technických služeb, odbor majetkový, interní audit, Městská policie, tisková kancelář a oddělení právní a sekretariátu.

Některé odbory má v gesci více členů vedení města najednou, je to tak například s odborem investic a technických služeb, kde povinnosti sdílí starosta Grois a místostarosta Ludvík Hekrle. Rozdělení činnosti v působnosti odborů je k nalezení na webu města, a to u jednotlivých členů vedení města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…