Znojmo: Obchvat je o krok blíže své realizaci!

24.08.2012 19:46

Krajský úřad JMK zamítl odvolání občanského sdružení Obchvat proti vydanému stavebnímu povolení na stavbu „Silnice I/38 Znojmo obchvat, 2. stavba, 2. etapa". Toto rozhodnutí o odvolání je konečné.

Znojmo: Obchvat je o krok blíže své realizaci!
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Znojmo vybojovalo velké vítězství a je zase o krůček blíže k bezpečnějšímu provozu ve městě. V říjnu loňského roku podalo občanské sdružení Obchvat odvolání proti rozhodnutí odboru dopravy Městského úřadu Znojmo vydat stavební povolení na stavbu „Silnice I/38 Znojmo obchvat,
2. stavba, 2. etapa". Pod tímto označením se skrývá úprava chodníků, místních a účelových komunikací. Krajský úřad JMK, přesněji jeho odbor dopravy, přezkoumal soulad odvoláním napadeného rozhodnutí s právními předpisy a správnost rozhodnutí v rozsahu odvolacích důvodů. Občanské sdružení svým odvoláním napadá rozhodnutí městského úřadu v celém rozsahu a navrhuje, aby odvolací orgán, tedy krajský úřad, celé rozhodnutí zrušil.

Městský úřad Znojmo se však dle krajského úřadu JMK „řádně vypořádal s námitkami uplatněnými občanským sdružením v rámci předmětného stavebního řízení a dostatečným způsobem odůvodnil jejich zamítnutí“. Krajský úřad rovněž neshledal věcnou nesprávnost rozhodnutí, resp. jakoukoli nezákonnost v celém rozsahu rozhodnutí, které by byly důvodem pro zrušení stavebního povolení.

„Rozhodnutí krajského úřadu velice vítám. Jedná se sice o dílčí úspěch, neboť je nutné, aby ministerstvo potvrdilo stavební povolení pro hlavní stavbu obchvatu. I tak nás to ale posunulo opět o kousek dále a pevně věřím, že se obchvat podaří vybudovat co nejdříve. Odlehčení dopravy, které se od obchvatu očekává, sníží nejen dopravní zácpy či počty osobních a nákladních aut ve městě, ale hlavně tím bude zvýšena bezpečnost našich občanů, zejména těch nejmenších,“ dodává starosta města Ing. Vlastimil Gabrhel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…