Znojmo: Od 1. dubna platí vyhláška o poplatku za lázeňský a rekreační pobyt

17.03.2018 7:37

Zastupitelstvo města Znojma schválilo na svém posledním zasedání (5. března 2018) novou vyhlášku o zavedení místního poplatku za lázeňský nebo rekreační pobyt, která bude účinná od 1. dubna. Ubytovatelům, to znamená fyzickým i právnickým osobám, které podnikají v oblasti turistického ruchu a nabízejí přechodné ubytování za úplatu, tak nyní vznikají nové povinnosti.

Znojmo: Od 1. dubna platí vyhláška o poplatku za lázeňský a rekreační pobyt
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Ubytovatel, který je plátcem poplatku, je povinen písemně ohlásit správci poplatku zahájení činnosti, která spočívá v poskytování přechodného ubytování osob za úplatu, a to ve lhůtě do 15 dnů od zahájení této činnosti. Stejným způsobem a ve stejné lhůtě oznámí ubytovatel správci poplatku ukončení činnosti spočívající v poskytování přechodného ubytování za úplatu.

Jakým způsobem činnost ohlásit

Zahájení této činnosti lze ohlásit podáním ohlášení na předepsaném formuláři Místní poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt - OHLAŠOVACÍ POVINNOST, a to dle OZV č. 2/2018 prostřednictvím provozovatele poštovních služeb, datovou zprávou, která je opatřena uznávaným elektronickým podpisem nebo která je odeslána prostřednictvím datové schránky, nebo osobně u správce místního poplatku.

Odvedení poplatku za lázeňský nebo rekreační pobyt

Sazba poplatku činí 10 korun za osobu a každý i započatý den pobytu. Každý ubytovatel je povinen vést v písemné podobě evidenční knihu, do které zapisuje dobu ubytování, účel pobytu a údaje ubytovaného. Poplatek se následně správci poplatku odvádí každé čtvrtletí. Ubytovatel tak musí učinit bez vyměření nejpozději do 20 dnů po uplynutí čtvrtletí taktéž na předepsaném tiskopise PŘIZNÁNÍ - Pro odvod poplatku za lázeňský nebo rekreační pobyt. V tomto formuláři uvádí ubytovatel, kolik činí výše poplatku za čtvrtletí (jaká výše poplatku byla dle jeho evidence vybrána z určitého počtu lůžek za dané čtvrtletí).

Adresa pro zaslání obou výše uvedených formulářů je Městský úřad Znojmo, Finanční odbor, Obroková 1/12, 669 02 Znojmo. Tiskopisy jsou k dispozici na stránkách ZDE na stránce finančního odboru v záložce Tiskopisy a podrobné informace poté v sekci Jak si vyřídit.

Formuláře lze také vyzvednout na finančním odboru na adrese Obroková 1/10 (3. poschodí, dveře č. 214). Případné dotazy lze řešit osobně na stejném místě. Kontaktní osobou je Bohunka Dehnerová (e-mail ZDE; 515 216 307).

Peníze, které se díky nové vyhlášce vyberou, město investuje účelně na rozvoj turistického marketingu. Budou totiž formou dotace putovat spolku ZnojmoRegion, který má za cíl propagaci Znojma a Znojemska a kde je město zakládajícím členem. Finance se tak využijí ve prospěch podnikatelů v oboru gastronomie, hotelnictví a dalších služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…