Znojmo: Oslavte s námi Den země

18.04.2019 18:46

Osvětová kampaň Den Země se ve Znojmě uskuteční v pátek 26. dubna v Beach Clubu u Louckého kláštera. Městské lesy Znojmo si pod záštitou Zdravého města Znojma připravily bohatý program pro děti i dospělé. Tento mezinárodní svátek je věnovaný Zemi a ochraně životního prostředí. Každoročně se slaví po celém světě 22. dubna, tak se připojte i vy!

Znojmo: Oslavte s námi Den země
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Dopolední program od 9:00 do 13:00 hodin bude určen žákům z místních škol. V odpoledních hodinách od 15:00 do 18:00 hodin se program otevře široké veřejnosti. Těšit se můžete na prezentaci lesnictví a ochrany přírody, chov a ukázky ryb, vodního hospodářství, stromolezce, sokolníka a včelaře. Chybět nebudou tažní koně, chovatelé drobného zvířectva, trubači a mnoho dalšího.

Po celý den bude také k vidění úžasné divadlo fyziky, které bude plné zábavných fyzikálních pokusů. Navíc bude v odpoledních hodinách připraven táborák a každý si bude moci opéct špekáček. Děti se budou moci zapojit i do soutěží o drobné dárky.

Vstup je pro všechny zdarma. Více informací naleznete na www.znojmo-zdravemesto.cz a na plakátu.

Den Země

Den věnovaný Zemi a životnímu prostředí, se každoročně připadá na 22. dubna. Jedná se o ekologicky motivovaný svátek, upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí.

Zdravé město Znojmo

Znojmo vstoupilo do asociace Národní sítě Zdravých měst ČR na podzim 2013 a zahájilo tak projekt Zdravé město Znojmo. Jeho hlavním cílem je podpora zdraví a kvality života obyvatel, a to prostřednictvím zavádění zásad udržitelného rozvoje na místní úrovni, prostřednictvím strategického plánování a především prostřednictvím spolupráce s veřejností. Hlavními aktivitami Zdravého Znojma jsou veřejná projednávání klíčových projektů s občany, pravidelná setkávání v rámci Fóra Zdravého města či kampaně ke Dni Země, Dni bez aut, Dnům zdraví či akce v rámci projektu Rodiny Okurkovy, který se zaměřuje na odpady, čistotu a zeleň ve městě.


 

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…