Znojmo: Panelový dům v Horním parku čeká demolice

03.08.2022 18:33 | Tisková zpráva

Prázdný panelový dům u hradeb v Horním parku město Znojmo odkoupilo už před pár lety. Nyní ho čeká demolice. Spolu s ním půjde k zemi i zeď, která odděluje pozemek kolem panelového domu od parku. Na prázdném místě budou následně provedeny terénní práce a bude zde vysazena parková zeleň pro vytvoření další relaxační a odpočinkové zóny.

Znojmo: Panelový dům v Horním parku čeká demolice
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Průchod Horním parkem bude pro kolemjdoucí z důvodu pohybu těžké techniky částečně omezen. Práce provede firma PB SCOM s.r.o., která již v roce 2019  prováděla demolici budovy bývalého sídla Městské zeleně Znojmo na ulici Pražská. S demoličními pracemi by se mělo začít v druhé polovině srpna a potrvají přibližně 2 měsíce.

Panelový dům sloužil dříve jako bydlení pro úředníky Komerční banky, která je hned v sousedství. Pochází z počátku 80. let a je již několik let nevyužívaný a zchátralý. Dům je ve velmi špatném stavebně technickém stavu, proto se přistupuje k jeho demolici. Žádným vhodným využitím se nehodí do prostoru Horního parku, který bude navíc v budoucnu revitalizován.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …