Znojmo: Panelový dům v Horním parku čeká demolice

03.08.2022 18:33 | Tisková zpráva

Prázdný panelový dům u hradeb v Horním parku město Znojmo odkoupilo už před pár lety. Nyní ho čeká demolice. Spolu s ním půjde k zemi i zeď, která odděluje pozemek kolem panelového domu od parku. Na prázdném místě budou následně provedeny terénní práce a bude zde vysazena parková zeleň pro vytvoření další relaxační a odpočinkové zóny.

Znojmo: Panelový dům v Horním parku čeká demolice
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Průchod Horním parkem bude pro kolemjdoucí z důvodu pohybu těžké techniky částečně omezen. Práce provede firma PB SCOM s.r.o., která již v roce 2019  prováděla demolici budovy bývalého sídla Městské zeleně Znojmo na ulici Pražská. S demoličními pracemi by se mělo začít v druhé polovině srpna a potrvají přibližně 2 měsíce.

Panelový dům sloužil dříve jako bydlení pro úředníky Komerční banky, která je hned v sousedství. Pochází z počátku 80. let a je již několik let nevyužívaný a zchátralý. Dům je ve velmi špatném stavebně technickém stavu, proto se přistupuje k jeho demolici. Žádným vhodným využitím se nehodí do prostoru Horního parku, který bude navíc v budoucnu revitalizován.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…