Znojmo: Parkovné bude možné uhradit online

13.12.2021 9:36 | Tisková zpráva

Platba za parkovné pohodlně, rychle, snadno a s možností kdykoliv si parkovací dobu prodloužit. Od 1. ledna 2022 to ve Znojmě bude umožněno prostřednictvím mobilní aplikace ParkSimply, nebo webového prohlížeče z počítače či tabletu. Platbu prostřednictvím aplikace bude možné využít na všech placených parkovištích, která nejsou uzavřena závorou.

Znojmo: Parkovné bude možné uhradit online
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Díky novému systému odpadne řidičům starost správně odhadnout dobu parkování. Parkovné uhradí pohodlně ze svého telefonu bez nutnosti použít parkovací automat. Systém navíc předem upozorní, že se blíží konec platnosti jejich parkovacího lístku a budou si jej moci pohodlně prodloužit odkudkoliv,“ popisuje starosta města Znojma Jakub Malačka.

Oproti platbě prostřednictvím parkovacího automatu, budou řidiči nově zadávat registrační značku svého vozidla, aby mohlo být následně kontrolováno dodržování uhrazené doby parkování. Do aplikace bude mít přístup Městská policie Znojmo i pověření pracovníci společnosti FCC Znojmo, s.r.o. (dále jen FCC), kteří budou provádět kontroly stejně jako v současnosti. Platnost parkování bude ověřena prostřednictvím registrační značky vozidla, parkovací lístek za oknem již nebude potřeba.

Aplikace bude kompatibilní se systémy iOS i Android, lze ji však také využít na tabletu či počítači. Službu městu Znojmu poskytne společnost GLOBDATA a.s. Aplikace je uživatelsky velmi jednoduchá. Navíc v případě potřeby bude na každém automatu uveden jednoduchý návod, jak si aplikaci stáhnout a jak v ní pracovat. Aplikaci lze využít i v jiných městech, kde využívají stejný systém (Brno, Praha, Olomouc atd.).

„Řidiči si do aplikace budou moci uložit SPZ svého vozu, ale také platební kartu, prostřednictvím, které budou chtít parkovné uhradit. Pak již bude stačit navolit si správné parkoviště a odhadovanou délku parkování. Odpadne tak hledání parkovacího automatu a drobných po kapsách,“ popisuje starosta Jakub Malačka.

Cena parkovného přes aplikace bude stejná, jako při placení prostřednictvím automatu. Platba bude umožněna pouze pomocí platební karty, nikoliv prostřednictvím SMS platby. Řidiči, kteří budou potřebovat daňový doklad si jej budou moc stáhnout na webu www.parkovacilistek.cz. Jedná se o další možnost úhrady parkovného. Řidiči budou mít stále možnost parkovné uhradit v hotovosti nebo platební kartou.

Městu Znojmu nevzniknou žádné náklady na zavedení tohoto systému. Zavádí jej firma FCC, která má parkovací místa ve Znojmě ve správě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…